digitala garminkort

Garmin kommer i nästa års versioner av BlueChart g2 och BlueChart g2 Vision att använda sig av Sjöfartsverkets digitala sjökort ENC S57. Garmin har som första producent av sjökortsplottrar för fritidsbåtsmarknaden tecknat licensavtal med Sjöfartsverket för S57.

Elektroniska sjökort baserade på S57 data har i flera år funnits tillgängliga för den professionella sjöfarten i Sverige, men det är först nu som samma högkvalitativa sjökort erbjuds till fristående sjökortsplottrar för fritidsbåtsmarknaden. Fram tills nu har elektroniska sjökort för fritidsbåtsplottrar framställts genom att digitalisera och bokstavligen rita av papperssjökort. Risken för fel och avvikelser är uppenbar. Men nu med 2011 års version av BlueChart g2 och BlueChart g2 Vision slipper man navigera efter en kopia av originalet. Det är originalet.

Den nya versionen av BlueChart g2 och BlueChart g2 Vision baserad på S57 data kommer finnas tillgänglig i februari 2011. Rekommenderade cirkapriser kommer att förbli oförändrade. Befintliga kunder som redan äger tidigare versioner av BlueChart g2 och BlueChart g2 Vision kan precis som tidigare välja att uppdatera sin gamla kort till den nya versionen till en kostnad motsvarande 50 procent av aktuellt rekommenderat cirkapris.

Se också de här artiklarna:

Sittbrunnens bokhandel är öppen

Från tio år med Vindfält

Från tio år med Vindfält

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Förarbevis för vattenskoter

Förarbevis för vattenskoter

Fritidsskepparen

Fritidsskepparen

Den sista idioten är inte född än

Den sista idioten är inte född än

Sittbrunnen på Facebook

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line