Kryssapp

Trådlös vindmätare till iPaden

SailTimer

Nu kommer det en vindmätare som inte bara är trådlöst nätverk, även strömmen är trådlös till den här mojängen. Den drivs nämligen av en solpanel, som uppges kunna mäta i 8 timmar på en timma sol. Vindstyrka kan läsas av i appen SailTime (105 kronor) som också lägger ut kursen och räknar ut farten. Men för att den ska bli användbar behöver man nog kunna lägga in lite mer data än längden på båten, kryssvinklar eller polardiagram e dy.

Nu är det väl lite kvar tills den här blir användbar i Sverige. Sjökorten finns inte, bara en kass gatukarta eller Google flygfoto. Man kan också för en billig penning koppla in sig på ActiveCaptain, en crowdsourcing-tjänst där alla kan hjälpas åt med att lägga upp sina favvoställen. Dock ännu inte så många svenska vikar. Sen vill vi ju inte ha vindhastigheten i knop här hemma.

Det lär dock finnas en liten burk för att lägga upp vinden som trådlös NMEA, för andra instrument. Lite för osäkert ännu för att man ska vilja hosta upp med 488 amerikanska pengar, plus moms och frakt.

Vi får väl se om den hittar hit och vem som i så fall blir först med att sälja den här.

Sittbrunnenfilmer

Vi använder cookies.
Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.