Garminappen släppt

Efter sju sorger och åtta bedrövelser har nu Garmin släppt sin app för Bluechart. Den skulle ha kommit förra sommaren, men drogs hastigt och lustigt tillbaks just när den skulle lanseras.

Den fungerar dock bara med IOS 6, dvs inte med min iPad1. Och sjökort måste man köpa igen, plotterns fungerar inte. För iPhone kostar det dock inte ohemult mycket att köpa, 379 kronor. Jag återkommer om hur den fungerar när jag hunnit testa den.

Så här skriver Garmin i sitt pressmeddelande:

"Garmin presenterar nu BlueChart Mobile Marine App för iPad och iPhone. Med BlueChart Mobile får du samma noggranna sjökort och många av de smarta funktioner som finns i Garmins sjökortsplottrar, fast på en iPad eller iPhone. BlueChart Mobile App ger dig också full tillgång till ActiveCaptain, ett webbaserat community med realtids information som skapas av andra användare.

– BlueChart Mobile App tar reseplanering till en ny nivå och ger dig alla de nödvändiga verktygen du behöver, säger Dan Bartell, försäljningschef på Garmin International.
– Genom att integrera ActiveCaptain erbjuder vi inte bara den senaste sjökortsdatan från Garmin utan också en uppsjö av information direkt från andra användare.

BlueChart Mobile använder samma BlueChart-data som finns till Garmin-plottrar. Du kan planera och skapa rutter, visa djupkurvor och tidvattenszoner med lodade djup och kan söka på gästhamnar för att ta reda på telefonnumret, öppettider, samt information om bekvämligheter och tillgängliga tjänster. Med BlueChart Mobile, kommer du få uppleva samma vektoriserade kartdata som finns på Garmin-plottrar – på en iPad eller iPhone. Det är lätt att interagera med sjökortet genom att använda den innovativa nya menyn för att markera waypoints, skapa rutter, och lära sig om funktioner på sjökortet.

I Garmins BlueChart Mobile App har du också tillgång till ActiveCaptain. ActiveCaptain är ett webbaserat community, som i realtid ger dig marin data, recensioner, lokalkännedom, ankringsplatser och varningar för faror som skapats av andra användare. Med BlueChart Mobile kan alla använda ActiveCaptain data för att ta del av andras och bidra med egen information och recensioner om sina erfarenheter på vattnet.

– Vi är så glada över att ha med ActiveCaptain i Garmin BlueChart Mobile App, säger Jeffrey Siegel, skaparen av ActiveCaptain.
– Garmins otroliga räckvidd kommer generera mycket ny information till ActiveCaptain community.

Via internet hjälper BlueChart Mobile dig att hålla koll på väderförhållanden. När du planerar en tur kan du utnyttja BlueChart Mobile för att få tillgång till temperatur, vindriktning, vindhastighet, väderradar och molntäcke – allt ritat ovanpå sjökortet. Med BlueChart Mobile får du också aktuell data om tidvatten och strömmar.

Väl ombord kan du trådlöst föra över rutter, waypoints och spår som skapats med BlueChart Mobile till en Garmin nätverksplotter. För att kunna föra över informationen måste du ha en router installerad och ansluten till din kompatibla Garminplotter. När du väl har åkt iväg kan du följa din båt på din iPad eller iPhone genom att trådlöst dela GPS-signalen från Garmin Marine Network. Denna funktion möjliggör exakt GPS-positionering även på en iPad som inte har GPS-mottagare."

Se också de här artiklarna:

Sittbrunnens bokhandel är öppen

Nautisk uppslagsbok

Nautisk uppslagsbok

Landkrabbans seglarskola

Landkrabbans seglarskola

Slusshandboken

Slusshandboken

Sven Barthel på Sillö

Sven Barthel på Sillö

Genvägsboken

Genvägsboken

Sittbrunnen på Facebook

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line