Sjöräddningens väder i iPhonen

Så har den då kommit, sjöräddningens iPhoneapplikation för kustvädret. Kul men lite fånigt med vågbilder som illustrerar vindstyrka, men en bra översikt. Jag saknar dock uppgift när prognosen har uppdaterats senast, och när jag startar den får jag en helt felaktig tidsuppgift (troligen en bugg). Jag har annars mest i sommar seglat efter en annan iPhone-prognos, som heter Kustvädret och kostar 7 kronor i månaden. Troligen för lite för att den ska överleva i längden. Men den var trots enkelheten med bara en skriven prognos väldigt användbar.

Annars är klart.se:s app också väldigt trevlig, med pilkartor över vindar, timme för timme. Kanske något för plottrig för att vara användbar till vardags.

 

Problemet är möjligen att det inte alltid finns täckning. Dock hade jag Teliamottagningpå Väderöarna, men ingen FM-mottagning av P1. (Telia tycks dock ha blivit sämre utmed kusterna, 3 och Telenor fungerade ofta där inte Telia gick) PC-sajter testade jag också, men det var kväll och morgon i ruffen, alldeles för krångligt under gång, så det var inte så användbart. Man måste dock kombinera de olika väderkällorna. I år använde jag dock mest app-vädret.

Apple-telefonen är onekligen ett trevligt tillbehör bakom rodret. Lätttillgänglig, om än fortfarande något för ljussvag. Försökte navigera med iNavx och Soltekniks sjökort, men ljuset var för dåligt, jag hittade ingen bra hållare och kom därför aldrig i mål med att montera laddningssladd i sittbrunnen, vilket krävs om man ska navigera någon längre tid utan att skärmen släcks och batteriet tar slut. Så den blev mer en bra backup att ha i byxfickan om plottern skulle lägga av, eller bredvidinstrument när någon annan stod bakom roder och plotter.

Niklas Krantz

Sittbrunnens bokhandel är öppen

Ankarliv

Ankarliv

Kokkonst i kabyssen

Kokkonst i kabyssen

Fritidsskepparen

Fritidsskepparen

Furusundsleden - Stockholm till Söderarm

Furusundsleden - Stockholm till Söderarm

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Sittbrunnen på Facebook

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line