apple krossar plottermarknaden

Den nya iPaden, Apples nya pekdator, som är en hybrid av dator, multimediamaskin och mobiltelefon har en 9,7 tums skärm. Någon gång till sommaren kommer den att komma till Sverige. Priset blir runt 6000 kronor, dvs ungefär som en 5-tums plotter.

I iPaden kan man ladda samma applikationer som i iPhonen, dvs även sjökortsprogrammet iNavX. Med det kan man köra antingen Soltekniks BSB-sjökort över Sverige för 99 dollar, eller Navionics digitala kort, som finns för antingen Östersjön eller västkusten.

Men eftersom iPaden även kan köra Wifi, där man kan ta emot NMEA-information från AIS mm, kan det bli en riktig multimaskin ombord. Så småningaom ska den kunna komma i modeller med inbyggda simkort, 3G eller 4G.

Själv håller jag på att testa programmet i min nya iPhone med Soltekniks kort, som jag ska köra parallellt med min Garmin 292 i sommar. Jag återkommer med erfarenheter senare. 

Se också diskussionen på Sailguide.

Niklas Krantz

Sittbrunnens bokhandel är öppen

Skutrigg

Skutrigg

Fritidsskepparens Utsjöskeppare

Fritidsskepparens Utsjöskeppare

Ett år utan skor

Ett år utan skor

Slusshandboken

Slusshandboken

Från tio år med Vindfält

Från tio år med Vindfält

Sittbrunnen på Facebook

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line