årets seglarjulklapp

I Vetlanda tror man på sjötomten. Vi andra hoppas på jultomten. Men hur ska han kunna veta vad vi vill ha?

Jo, genom Sittbrunnen naturligtvis. Sittbrunnens medlemmar har påbörjat denna fantastiska nya interaktiva jultradition genom att nominera kandidater för årets seglarjulklapp. Inte för att gynna handeln, men för att hjälpa alla som känner en seglare med julklappstipsen. Så det är bara att rösta på vad du vill ha, maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. om just det du vill ha saknas, så lägger vi till. Tala sen om för släktingar och vänner var de ska titta för att få tips.

En flytoverall är det självklara valet i Gävle. Plotter, autopilot, ekolod, eller två veckors segling i Medelhavet eller Västindien är andra modesta önskningar från Sittbrunnens medlemmar. Eller varför inte en sprillans ny spinnaker att hissa när vindarna faller på.

Själv skulle jag naturligtvis önska mig en iPad, 3 G, med Navionics navigationsprogram, om det inte var så att jag inte kunnat hålla mig, utan redan köpt en. Har provat några olika navigationsprogram, och Navionics som nyss fick pris på mässan i Amsterdam, METS, känns helt klart bäst.

 

 Om man nu inte kan pressa så mycket pengar av sina nära och kära, kan man ju gå ner lite i prisklass till seglarstövlar av läder. Naturligtvis av det dyraste måste-märket, som kostar sådär en tretusen. Espresso i båten är ett annat måste för den moderne seglaren. Det finns några olika modeller, som man pumpar eller som den här som går bra på spritköket. En annan måste-ha-sak är ju en balansupphängd trawler fotogenlampa.

Och böcker finns det många i år. I Havsbiblioteket är de bästa recenserade. Särskilt Rena skönheter, som en träbåtsälskare bara måste ha, och Årstidernas skärgård, för den som vill uppleva Stockholms skärgård hemma i soffan. Havsbibliotekets böcker kan man förresten köpa till speciellt sittbrunnenpris på julmarknaden på Sjöhistoriska muséet söndag 5 december.

Glöm nu inte att rösta, annars blir det inga klappar alls i år!

 

God jul

önskar Niklas Krantz

Sittbrunnens bokhandel är öppen

Bortom horisonten

Bortom horisonten

Landkrabbans seglarskola

Landkrabbans seglarskola

Genvägsboken

Genvägsboken

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Åland, de 50 bästa hamnarna

Åland, de 50 bästa hamnarna

Sittbrunnen på Facebook

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line