Kompisar på sjön

{jumi [jumi/socialt.html]}

Ipadapplikationen Seapilot kan användas inte bara för att navigera utan också för att umgås med kompisar på sjön. Social boating, kallar de det för,

Sjöassistans och Trueheading som hittat på paddappen. På båtmässan Allt för sjön i Älvsjö bad jag Trueheadings VD berätta vad han menar med det.

 

Till sommaren ska jag naturligtvis fortsätta testa Seapilot och rapportera hur den fungerar.

Hej Niklas

Jag försökta att lägga in den här kommentaren på din sida men den visade att kommentaren var för lång trots at jag hade 8 tecken kvar?

Intressant att även seapilot kan en del saker som programvaran iNavX har haft i flera år. AIS presentation finns redan i iNavX både via Internet och via AIS transponder på nätverket.

Koppling av iNavX till Facebook och servern X-Traverse finns redan och dessutom är nu det klart med att ladda ner Hydrographicas originalsjökort med all information som fins i pappersoriginalet, direkt ner i din iPad och programvaran iNavX. Vidare kan du vid segling använda Googlebilden för att angöra t.ex. en naturhamn eller annan hamn där specialer saknas. Vidare finns sjökort över i stort sätt hela världen att tillgå från Servern X-Traverse.

iNavX hanterar både rasterdata (BSB och NV digital) samt även Navionics sjökort. Vid köp av sjökort kan du på samma licens använda sjökorten i två enheter vilket innebär att du kan ha sjökorten både i din PC eller mac och i iPad. En viktig del när det gäller säkerheten om något system faljerar.

Vi har varit "Social boating" i flera år utan att veta om det.

Hälsningar Göran

Göran Johansson Solteknik HB Örkällan 61492 Söderköping Sweden

tel +46121 13172 fax +46121 29084 E-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

hemsida www.soltek.se

Sittbrunnens bokhandel är öppen

Kokkonst i kabyssen

Kokkonst i kabyssen

Nautisk uppslagsbok

Nautisk uppslagsbok

Radarbok med AIS

Radarbok med AIS

Med floran i båten

Med floran i båten

Skutrigg

Skutrigg

Sittbrunnen på Facebook

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line