Android-raster

Solteknik är företaget som specialiserat sig på sjökort och appar med rasterkort, dvs elektrinska kort som ser likadana ut som på papperskorten. På mässan i Älvsjö kommer de att visa nedladdningsbara kort och nya Androidnavigatorer.

Solteknik samarbetar med tillverkaren av navigationsappen MarineNavigator och har tillsammans med dem skapat sidan maps.soltek.se för direkt nedladdning av sjökort och kartor. MarineNavigator finns för nedladdning och köp från Google Play Store.

Klara för nedladdning är sjökort över Sverige, Finland och Hydrographicas specialsjökort. Ytterligare sjökort från flera länder är planerade att ingå i sortimentet. Solteknik HB har även skapat möjlighet för nedladdning av topografiska kartor. För närvarande finns Fjällkartan från Lantmäteriverket i skala 1: 100 000 för nedladdning. Terrängkartan från Lantmäteriverket i skala 1:50 000 kommer att komplettera nedladdningssidan under våren. Både sjökort och kartor är rasterdata. Produktionen av sjökort och karta görs direkt från respektive databas. Detta ger en exakt kopia av motsvarande pappersoriginal. Sjökortsbilden blir som du är van att se från de papperskort du använder. Alla detaljer som finns på papperskortet finns med i det digitala sjökortet. Även höjdkurvor som finns på Hydrographicas kort.

MarineNavigator är lättarbetat och har en massa funktioner för en säker och lätthanterlig navigation. Några av finesserna är:

 •  roterande sjökort, kurs upp, karta upp 
 • nattskärm för säker nattnavigering 
 • säker och pålitlig zoom med + och –
 • transparanta knappar på skärmen 
 • offset GPS position för att se maximal sträcka framför GPS position 
 • skapa brytpunkter och rutter som kan exporteras, importeras i GPX format 
 • automatisk svensk manual i svenska Android för smartphones och plattor 
 • automatisk eller manuell visning och byte av sjökort och karta 
 • tydlig visning av data vid navigering efter rutt 
 • smart Go-To funktion, ett tryck på skärmen och du får kurs och avstånd till målet 
 • spela in, visa och spara färdspår samt exportera som GPX fil

På båtmässan Allt För Sjön kommer Solteknik HB att visa program, sjökort och kartor i en helt vattentät Androidplatta från Sony. Plattan heter Sony Experia Tablet Z. Sony Experia Tablet Z är vattentät, IP57 klassad, mycket snabb och smidig Androidplatta. Du kan nu köpa en ”Androidplotter = Sony Experia Tablet Z”, SolteknikHB:s sjökort över hela Sverige och programvaran MarineNavigator för otroliga 4237 kr. Vi kommer också att visa hållare och fästen till plattan där laddning sker så fort plattan sätts i hållaren. Sony har begåvat plattan med två små guldplätterade kontakter som gör att laddningen sker helt utan problem även om regnet öser ner. Sony Experia Tablet Z har marknadens bästa skärm med kraftig ljusstyrka och mycket bra läsbarhet, även i solljus. Sony Experia Tablet Z har prestanda som utsett plattan till 2013 - 2014 års bästa produkt.

Solteknik HB visar sjökorten, navigationsappen MarineNavigator i Android enheter, på båtmässan Allt för sjön i Stockholm 1 -9 Mars vid det så kallade ”sjökortstorget” i C-hallen monter C17:09.

Se också de här artiklarna:

Sittbrunnens bokhandel är öppen

Bortom horisonten

Bortom horisonten

VHF- och SRC-bok

VHF- och SRC-bok

Hafsorkesterns haverier

Hafsorkesterns haverier

Med floran i båten

Med floran i båten

Allt väl ombord

Allt väl ombord

Sittbrunnen på Facebook

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line