mässnytt

Hafsorkestern till Sverige

 niklasoppna

Samtidigt som Hafsorkestern anländer till Sverige efter fem års jordenruntsegling öppnar familjen Veber hamnen för en liten båtmässa i Skanör, den 14 maj. Välkommen att besöka båtarna, lyssna på föredrag och tjata lite med seglare och fixare.

Läs mer: Hafsorkestern till Sverige

Covidstängt

massa17

Tanken var att kunna bjuda på bildspel från Hafsorkesterns jordenruntsegling på vårens båtmässor. Men nu har Omikronskiten slagit till och slagit igen portarna både i Göteborg och Stockholm.

Läs mer: Covidstängt

Salomoniskt mässbeslut

MagnusRassy MatsErikssonSweboat

Nu går de ihop igen, Hallberg Rassy och Sweboat. Nästa år. Och i Stockholm blir det åter flytande mässa mitt i stan.

Sedan 1993 har Hallberg-Rassy arrangerat Öppet Varv i Ellös och gjort mässan till ett givet utflyktsmål för segelbåtsfrälsta. Efter en blygsam start har arrangemanget växt till Skandinaviens största segelbåtsmässa och till boch med 2016 var Sweboat med som arrangör. Men på årsmötet 2017 beslöt Sweboat, efter massivt tryck från lokala båtföretagare, att starta Marstrand Boat Show samma helg som Öppet Varv.

Läs mer: Salomoniskt mässbeslut

Årets båtmässa slut

OppetVarv2020 004

Skandinaviens största segelbåtsmässa, Öppet Varv, har just hållits 21-25 augusti i Ellös på Orust. Totalt 1 652 unika och angelägna besökare bokade tid och besökte Öppet Varv 2020.

-Alla funktionärer och utställare var toppengagerade och det gjorde 2020 års Öppet Varv till ett lika framgångsrikt Öppet Varv som vilket vanligt år som helst när det gäller orderingång och bra nya kontakter att fortsätta bearbeta. Med många båtar, aldrig mer än 50 besökare samtidigt på hamnplan, stort område, förlängda öppettider, försiktighetsåtgärder och sunt förnuft var det aldrig trångt, hälsar Magnus Rassy.

Sittbrunnen var där och lanserade BättreBåt, med Micke Westin. Vi hade dock inte möjlighet att stanna på extradagarna måndag och tisdag. Med bara 1652 besökare, som hade halvannan timme på sig blev det inte så mycket snackat, men det var kul att vara med på mässan som inte ger upp. Stort tack till Magnus och hans supertrevliga crew.

Den 27-29 augusti 2021 går nästa, förhoppningsvis mer normala, Öppet Varv. Ses kanske då.

Niklas Krantz

Kommentera och gilla Årets båtmässa slut

Segelbåtsdagar

Helgmässa

segelbatsdagarna collage

I Gustavsberg och i Henån ordnas flytande båtmässa i helgerna av gruppen Segelbåtar i Sverige. Syftet är att visa det nyaste och båtar som inte setts på inomhusmässorna i Sverige. Och dessutom få segla och prova intressanta båtar. Ett anta fina andrahandsbåtar ställs också ut.13-14 i Gustavsberg och 20-21 i Henån.

Arrangörerna hälsar alla välkomna oavsett om du aldrig seglat eller vill prova en ny spännande båtmodell. Ska du gå från motorbåt till segelbåt? Ska du gå upp eller ner i storlek? Racing eller cruising? Representanter för företagen hjälper till att reda ut funderingar runt båtköp och erfarna seglare hjälper nybörjare och erfarna med tips och trim.

Till de mest sevärda båtarna att spana in hör flotta Bavaria 46, eleganta Dufour 460, sagolika Arcona 465 och succén Fareast 28

Öppet lördag och söndag 11:00 – 16:00. Mer information om vilka båtar du kan se i de olika hamnarna på www.segelbåtar.org

 

Öppet Varv storsatsar

Fler segelbåtar på Öppet Varv 2017 än 2016

Magnus Rassy satsar nu på att slå ut Sweboats Marstrandssatsning i slutet på sommaren. Nu berättar han att Öppet Varv kommer att ha fler utställda segelbåtar 2017 än 2016.

- Detta befäster än en gång Öppet Varvs ställning som Skandinaviens största segelbåtsmässa. Segelbåtar från minst sju olika nationer kommer at visas upp. Också på tillbehörssidan ser bokningsläget bra ut med ett mycket brett sortiment med båt­utrustning och kringtjänster. Öppet Varv är den enda mässan i världen där man kan se hur båtbyggeri går till.

Läs mer: Öppet Varv storsatsar

Sittbrunnenfilmer

Vi använder cookies.
Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.