billigaste bottenfärgen

 

Billigaste bottenärgen i år står Biltema för. Det kan man utläsa i Båtnytts (dock finns inte den artikeln på webben, man måste köpa papperstidningen) nya jämförelse av alla bottenfärger.

 

Det är en giftig zinkoxidfärg som är godkänd för Östersjön. Själv har jag ett par år provat den norska kopparbaserade färgen från Biltema, men är inte särskilt imponerad av vidhäftningsförmågan. Hempels Basic, som ligger något över i pris, verkar sitta fast bättre. Köpte den genom Hjertmans. Jag vet dock inte om den nya Biltema-färgen har samma egenskaper som den gamla norska. Det återstår väl att se, eftersom den nya är ny för i år. Godkänd svensk västkustfärg med koppar har ännu inte släppts av Biltema.

Helt miljövänlig i år är bara Neptune Formula, som bygger på att skapa en syrefri zon utmed skrovet. Min arbetskamrat som testade Neptune 2008 var inte glad när de tog upp Tintomara II. Förutom elefanthuden som bildats när de målade direkt på primern (sic!), så var skrovet täckt av sjögräs. Nu lär det finnas en särskild "Neptune-primer", men om färgen fungerar vete tusan.

Skriv gärna en kommentar om du har egna erfarenheter (Icke medlemmars kommentarer måste godkännas innan de läggs ut. Men det är lätt att bli medlem.)

 

 


Sittbrunnens bokhandel är öppen

El, elektronik och nätverk ombord

El, elektronik och nätverk ombord

Jag ville inte dö, jag ville leva

Jag ville inte dö, jag ville leva

Med floran i båten

Med floran i båten

Från tio år med Vindfält

Från tio år med Vindfält

🔍 Vättersnipor och råbockar

🔍 Vättersnipor och råbockar

Segling från hela världen

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line