Bottentvättarna sprider sig

Nu börjar det bli riktigt tätt mellan båtbottentvättarna. För att kunna hänga med kan det vara idé att kolla på kartan på båtmiljö.se. Om man inte har målat båten med giftfärg i år kan man skrapa botten ren med en båtbottenskrapa eller köra båten genom en båtbottentvätt några gånger under sommaren. Det kostar ungefär lika mycket som några burkar giftfärg. Borsttvätt fungerar alldeles utmärkt oavsett om du har en segelbåt eller motorbåt.

En borsttvätt fungerar nästan som en biltvätt utan kemikalier, där roterande borstar tar bort påväxten. En tvätt tar cirka 15 minuter för en båt på 20–25 fot. På ostkusten räcker det oftast med 2–3 tvättar per säsong, till priset av cirka 400–600 kronor per tillfälle. Passar generellt sett dig som har en segelbåt eller motorbåt som är max 42 fot, 4 meter bred och går 2 meter djupt. Stäm gärna av med den ansvarige för den borsttvätt du har tänkt åka till, så vet du vad som gäller för just den tvätten.

Havstulpanvarningen är en gratis sms-tjänst som meddelar dig när det är dags att tvätta båtbotten. Skicka havstulpan start till 711 20 för att anmäla dig.


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Landkrabbans seglarskola

Landkrabbans seglarskola

Fritidsskepparen

Fritidsskepparen

Radarbok med AIS

Radarbok med AIS

Från tio år med Vindfält

Från tio år med Vindfält

Skutrigg

Skutrigg

Segling från hela världen

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line