padfodral till båten

Nu finns det ett vettigt fodral till iPaden, så man kan ha det med sig i båten. Tidigare har vi bara sett olika typer av plastpåsar man kan stoppa in paddan i för att kunna ta med till stranden e dy. Solteknik har tagit hem detta fodral, som inte bara skyddar mot väta, utan också mot stötar. Det finns en gummipropp som man kan öppna och ansluta strömkabeln, vilket är nödvändigt om man ska använda iPaden som plotter. GPS:en suger en hel del kraft, och man vill ju inte att batteriet ska ta slut just när man närmar sig en svår passage.

Fortfarande saknas dock ett fäste för att kunna skruva fast ipaden i sittbrunnen och ha den som plotter under gång. Solteknik jobbar på att ta fram det. Troligen kommer det att komma nya och förbättrade iPad-fästen och fodral under våren, så det kan löna sig att ha lite is i magen.

Solteknik säljer också sina BSB-sjökort, dvs inskannade papperskort, till iPad och iPhone. Om man vill ha exakt samma kort i plottern som i handen, så är de utmärkta. Först köper man appen iNavX, sen kan man lägga till Soltekniks kort.

Själv föredrar jag dock Navionics digitala kort, som man kan få både till iNavX eller deras egen NavionicsHD. Då slipper man krånglet med att hålla reda på vilket kort man ska ha i olika lägen.  Men samma sak där, det kan komma mycket nytt innan sommaren....

Pris 2 995:- hos www.soltek.se

 

 

 

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line