Årets Segelbåt 2017

Nyaste båtarna bjuder på sagolik segling

prestandabåtar

För femte gången kommer Årets Segelbåt att koras på Båtmässan i Göteborg i februari och efter testseglingarna i höstas av de nio nominerade, kan konstateras att de bjuder på skönsegling som aldrig förr. Snabbare skrov, snofsigare inredningar, miljövänligare byggsätt och nya finurliga lösningar in - och utvändigt en masse, kännetecknar dessa årets bästa segelbåtar.

Första kategorin till prestigepriset är de tre utvalda i prestandaklassen, där sportiga, snabba seglingsegenskaper rankas högst. Spannet i storlek, pris och koncept mellan Ice 52, Italia 9,98 och Seascape 24 är stort. Men deras gemensamma nämnare är att de är sagolika att segla, optimalt byggda och har hypermoderna linjer.

Båtarnas gemensamma drag är också deras potential och elegans. Aldrig förut har sådana storheter kombinerats så väl. Inte heller har båtar från nya länder kommit ifråga – en spännande trend, fann juryn.

För den som undrar om målet med Årets Segelbåt kan berättas att tanken är lika enkel som lovvärd, nämligen att premiera de mest intressanta nya båtarna i Sverige varje år. Testerna sker i svenska och danska vatten, vilket ger små skandinaviska varv en fair chans att visa vad kan i konkurrens med kontinentbyggen.

I februari sker prisutdelningen på Båtmässan i Göteborg och dit välkomnas alla seglare.

Utöver prestandaklassen kommer snart tester på även cruisers och speciella båtar, i år flerskrov, att redovisas på detta forum.

Båtmässan i Göteborg och communityn Maringuiden är huvudmän för Årets Segelbåt och garanter för att bedömningarna blir rättvisande, opartiska och initierade.

I år igen inbjuds intresserade att rösta på Publikens Segelbåt, nu när Årets prestandabåtar har presenterats i Sittbrunnen de närmaste dagarna. Läs och njut av de vassaste nya du kan hitta i Sverige.

Sittbrunnenfilmer

Vi använder cookies.
Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.