Publikens Segelbåt

alla

Juryns val är gjort och vinnarna presenteras på Båtmässan i Göteborg 11 februari. Var där då eller följ prisutdelningen i livesändning här i Sittbrunnen.

Men kolla gärna igenom testerna och ge ditt eget omdöme. Sittbrunnens läsare utser Publikens Segelbåt. Rösta här i högerkanten. Och till skillnad från den "riktiga" Årets Segelbåt utser vi bara en båt, oavsett klass. Helt ovetenskapligt och subjektivt.  Ett klick var gäller.

 CRUISERKLASSEN

1segling

Najad 450 CC – Sanslös cruiserkvalitet
Sagolik och sanslös är Najad 450 CC, byggd på Orust med makalös omtanke, flott profil, hejdlöst utförande och yachtfinish. Kvalitetslängtande seglare får i denna blue-water cruiser sitt lystmäte med trevligheter som tung, god gång och ett byggsätt som få kan matcha.

2Segling

Solaris 42 – När stil möter substans
Snabba italienska cruisern Solaris 42 är en inspirerande upplevelse. Båten seglar som en gudinna, är flott utförd och exceptionell välbyggd. Juryn gillade stilen med andra ord och menar att båtens elegans matchas perfekt av substansen under ytan.

1Segling1

X4 - Cool cruiser med klös
Med X4 vill danska X-Yachts förnya sig genom att ta det bästa från sina två världar. Resultatet är en rymlig 40-fotare med flotta linjer, godtagbart utförande och fint klös. Därtill är priset fördelaktigt, och vindrutan som option, markerar dynamiken på denna coola cruiser.

PRESTANDAKLASSEN

Ice52seglar

Ice 52 - Skottsäker superseglare
Priset är högt och gör Ice 52 till ett äkta lyxbygge. Men denna stilrena, eleganta italienska ger stilsugna supersegling. Över tio knop på halvvind i lätt vind, fingerlätt styrning kompletteras perfekt av det skottsäkra, tredubbla byggsättet med inlaminerade 18 mm kolfiberskott.

1Segling1

Italia 9,98 - Spetsat vinnarerecept
En gång var ingen gång för Italia 9,98 i VM 2015. Men 2016 vann båten igen tack vare sin extraordinära acceleration, stabilitet och speciella deplacementsfördelning. Matteo Pollis spetsrecept är ett trendbrott. Hängivna får segerkapacitet i en båt som är raceredo från start.

2SEASCAPE24segling3

Seascape 24 - Mobil minimalistisk racer
Många vill bygga båtar för kappseglare och familjer, men få kan. Slovenska minimalistiska Seascape 24 går övernatta i, men mest av allt, är båten en tokrolig seglare. Litet format, mobilitet, stabilitet och hisnande slörsegenskaper är attribut som drar i prestandaberoende.

SPECIALKLASSEN

2segling

Bali 40 - Radikalt annorlunda
Bali 4.0 är en äkta kryssarekatamaran, gjord för lättsam semester. Men den är radikalt annorlunda med sittbrunnen föröver och garagedörr mellan salongen och sittbrunnen. Interiören flyter ihop till ett enda stort sällskapsrum när akterskottet försvinner in i rufftaket.

1Corsairseglar

Corsair 600 - Pulshöjande nöjesmaskin
Små lätta trimaraner är bra för alla som vill uppleva fartens tjusning på vindsnabba turer och äventyr. Corsair Pulse 600 väger bara 450 kilo, har hela 26 kvadrat segel, har huv för vindskydd och riktig sittbrunn. Som få, berikar den tillvaron för taggat utflyktsfolk.

11Soldack

Helia 44 – Ombonat sommarhem
I varma vatten är kryssarekatamaraner populära på charter. Men även i svenska vatten har konceptet fördelar, det är Helia 44 bevis på. Denna ombonade stora katta bjuder på segling utan lutning, spatiös salong, lounge i aktern och hytter som på ett hotell en trappa ner.


Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line