Najadkonkurs igen!

Nord West & Najad på Vindön vid Orust har gått i putten. Uddevalla tingsrätt har beviljat ansökan om konkurs och utsett advokat Fredrik Tengström till konkursförvaltare.

-Han kommer att lägga en affärsplan för konkursen, så att säga. Jag gissar att den pågående produktionen kommer att fortsätta, säger Jan Save, styrelseordförande i Nord West & Najad, till TT.

- Bankerna ställer inte upp tillräckligt. Det har pågått förhandlingar med andra intressenter, men man har inte kunnat föra dem i hamn, sa Jan Save i SR P4.

Företaget satsade offensivt och lanserade en ny båt på båtmässan i Göteborg för några veckor sedan.

– Det här kom oväntat, sa Save. Fram till årsskiftet var försäljningen helt normal.

Företagets försäljning har rasat kraftigt efter nyår. Hans bedömning är att verksamheten behöver få in någon ny ägare, som kan finansiera den.

-Då finns det rätt goda förutsättningar att den kan fortsätta, säger Jan Save.

Nord West & Najad har cirka 100 anställda på Vindön och 34 i Lysekil.

-Verksamheten kommer att hållas igång nödtorftigt, så mycket man kan begära i det här läget, säger konkursförvaltaren Fredrik Tengström, som tagit över ansvaret för Nord West & Najad.

Hans mål är att snart kunna sälja konkursboet, som en fungerande verksamhet.

-Helst inom sex veckor, säger han.

I oktober 2011 köpte motorbåtsdesignern Benny Magnusson upp konkursboet Najad och flyttade produktionen från Henån till motorbåtsfabriken på Vindön. På årets båtmässa presenterades förutom ett par nybyggda segelbåtar flaggskeppet Nord West 430 Flybridge. Varvet ställde också stolt ut på båtmässan i Düsseldorf. Men de offensiva satsningarna räckte uppenbarligen inte och nyss drog man sig tillbaka från att komma till Allt för sjön, båtmässan i Älvsjö som startar på fredag.


Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line