Najad Yachts AB:s moderbolag, har förvärvat Orust Yacht Service AB med tillhörande fastigheter i Henån på Orust. Najad som tillverkar kvalitetssegelbåtar, flyttar därmed tillbaka produktionen till Henån och bolagets tidigare produktionslokaler. Senast man flyttade till Henån var 2013, men konkurs och andra turer ledde till Arcona och Uddevalla. Men nu står man på egna ben hemma i de gamla lokalerna igen, som vd Fredrik Malmqvist hintade om i intervjun för Sittbunnen på Öppet Varv i augusti.

 

fredrik

Fredrik Malmqvist VD Najad Yachts:

”Det är fantastiskt roligt att meddela att Najad flyttar hem till Henån igen! Henån och Orust är ett av världens mest kompetenta centrum för tillverkning av segelbåtar. Det känns därför väldigt bra att vi nu säkerställer byggnationen och kvalitén framåt, samtidigt om vi kan bidra till fler arbetstillfällen på Orust. Jag tror starkt på att kunder idag förväntar sig ett totalkoncept vid köp och ägande av exklusiva segelbåtar. Förvärvet av Orust Yacht Service, möjliggör att vi kan erbjuda en helhetslösning som få andra kan matcha.”

Orust Yacht Service kommer även fortsättningsvis drivas som ett fristående fullservicevarv för främst segelbåtar, med fokus på att erbjuda vinterförvaring, service, reparationer, samt uppgradering inför långfärdsseglingar. Målet är en fortsatt expansion för att kunna erbjuda kvalitativ fullservice till fler kunder oavsett båtmärke. Ny VD för Orust Yacht Service blir Andreas Samuelsson, idag produktionschef och delägare i bolaget.

Andreas Samuelsson ny VD på Orust Yacht Service:

”Det känns motiverande, spännande och fantastiskt kul att ta över rodret som VD för Orust Yacht Service. Där ser jag en enorm potential för oss framåt! Dagens båtar är väsentligt mer komplexa än förr, och inom Orust Yacht Service har vi lyckats bygga upp ett unikt system för att klara en kvalitativ hantering av dessa båtar. Den satsning som vi nu kan göra på att fortsätta förbättra Orust Yacht Service samtidigt som nyproduktionen kommer tillbaka till Henån, kommer göra oss starkare som servicepartner.”

Claes Samuelsson som framgångsrik byggt upp Orust Yacht Service, kommer under en övergångstid hjälpa bolaget i dess framtida tillväxt.

”Jag är oerhört stolt och glad över det vi tillsammans åstadkommit med Orust Yacht Service. Jag känner både Andreas och Fredrik väl, och det känns väldigt bra att veta att vi lämnar över Orust Yacht Service till ambitiösa ägare som ser på detta långsiktigt. Affären kommer att skapa nya möjligheter för Orust Yachts Service, Najad och Henån som ort framåt.” – meddelar Claes Samuelsson, grundare Orust Yacht Service


Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line