Svensk-katamaranerna tävlar på Bermuda

I januari drar M32 Series Bermuda igång. De kör tävlingar fram till i april. Här samsas de med Americas Cup-träningen inför seglingarna 2017 på banan i Great Sound. Med övertagandet av World Match racing Tour, som också ska gå i de svenska katamaranerna, ser det nu ut som om Håkan Svensson från Hönö faktiskt lyckas erövra världen.

Han ställer också upp i Bermuda med sitt eget hemmalag Cape Crow Yacht Club. För att få seglingstävlingar godkända av Svenska Seglarförbundet krävs det att dessa arrangeras av en etablerad seglingsklubb. Cape Crow Yacht Club etablerades därför 2012 när Håkan Svensson startade de första M32 tävlingarna som sedan kom att bli M32 Series.

Namnet Cape Crow kommer av geografiska platsen där klubbhuset, även kallat “Bastun”, ligger. Den heter “Kråkudden” och ligger bredvid Kråkholmen som är en av de absolut minsta öarna i västra skärgården runt Hönö. Eftersom visionen var att etablera en internationell serie med M32 ansåg Håkan att ett engelskt namn var mer lättillgängligt. Det blev helt enkelt en direktöversättning av “Kråkholmens Segelklubb”.

M32 Series Event Schedule
Event 1: 8-10 January 2016
Event 2: 26 – 28 January 2016
Event 3: 11 – 13 March 2016

Special Events
Match Racing Event: 5-6 March 2016
Bermuda Cup: 15-17 April 2016

Se också Sittbrunnens reportage från starten av fabriken i våras.

{jumi [jumi/m32fabriken.html]}


Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line