Att inte låta alla ursäkter hindra en....

canaria

Hur reser du till Gran Canaria? Alternativen är inte så många, själv flög jag dit på knappt 6 timmar för att tillbringa en vecka i solen innan vintermörkret slår klorna i mig på fullt allvar. Om drygt 6 månader är det förhoppningsvis dags att sjösätta båten förutsatt att isen släppt i Mälaren. För andra betyder den annalkande vintern något helt annat. Dags att korsa Atlanten till exempel. När jag tog busen till Puerto Mogán träffade jag Solweig och Bengt på S/Y Vagabond, en Hallberg Rassy 312 byggd på Orust 1987. Jag fick nöjet att komma ombord och sitta ner en stund trots att de var mitt uppe i tvättbestyr (vilket syns på bilden). Det blev en trevligt stund med samtal om deras seglats som började våren 2010 då det lämnade hemmahamnen och gick till Medelhavet via Europas kanaler. Tänk dig att komma till Paris och se Eifeltornet från eget däck, inte dumt alls.

Precis som många av oss drömmer jag själv om den långa seglatsen och plötsligt nu när jag satt där i Vagabonds trivsamma sittbrunn kände jag att det är ju inte omöjligt, det handlar om beslut, att bestämma sig, att våga. Och precis som Bengt sa, att inte låta alla ursäkter hindra en. För nog är det så att så snart man planerar något utöver det vaniga kommer alla invändningar. Och så skjuter man upp och skjuter upp. Tills det plötsligt är för sent. För vem vet vad som händer i morgon?

Vilka problem har paret Wannerheim mött så här långt? Inte många tycks det. Med en bra planering och en mycket sjöduglig båt är ju den svaga länken alltid besättningen och där saknas ingenting. Med två och ett halv års förberedelser lämnas inget åt slumpen. Elektroniken till exempel var jag nyfiken på om den fungerat eller snarare på vad som gett upp för det läser jag ständigt om. Inga större problem där heller. På deras hemsida kan du som själv tänker ge dig av få massor av bra tips och råd. Och deras sida uppdateras ofta så den är verkligen värd att följa. Det kommer jag göra under tiden jag tar en allvarlig funderare på om det inte är tid att själv kasta loss. Jag ska bara…

Följ Bengt och Solweigs färd med S/Y Vagabond på http://www.wannerheim.com/index.html

Christofer Ahlandsberg

guppigt

Ingen  bild på Wannerheim och deras båt, men en annan som jag gillade som visar hur det är att ligga i "naturhamn" vilket inte existerar där, så det blir lätt lite guppigt.


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Hafsorkesterns haverier

Hafsorkesterns haverier

Den sista idioten är inte född än

Den sista idioten är inte född än

Fritidsskepparens Utsjöskeppare

Fritidsskepparens Utsjöskeppare

Furusundsleden - Stockholm till Söderarm

Furusundsleden - Stockholm till Söderarm

Radarbok med AIS

Radarbok med AIS

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line