Svensk ARC-båt brann

IMG 3991 630x473

Medan besättningen firade som totalt 15:e båt över mållinjen I ARC på St Lucia började Swan 76:an Pauline af Skanör brinna. Troligen orsakades branden av ett elfel.

En besättningsman kvar i akterkabinen vid 22:30 kände röklukten och lyckades slå larm och hämta resten av besättningen som med hjälp av båtens tio brandsläckare och en sju åtta från grannbåtarna lyckades få stopp tillfällligt på branden. Men sen blossade det upp igen.

IMG 3972

hyttVittnen uppgav att det var så häftig brand att förpiken glödde och röken syntes många sjömil bort. Som tur var låg ingen båt utanför svenskbåten. Lokala brandkåren ryckte ut, men deras dieselpumpar krånglade. Till slut lyckades man dra en brandslang från en superyacht några bryggor bort, vars pumpar kunde leverera havsvatten tillräckligt för att släcka elden.

-Energin var fruktansvärd, berättade grannskepparen Ross Applebey för Yachting World. Vi måste ha sprutat över 40 ton vatten över båten och det brann fortfarande. Båten var på väg ner under vattenlinjen.

De lyckades till slut släcka branden men båten blev rejält skadad av rök, vatten och eld. Besättningen fick evakueras till ett hotell i Rodney Bay Marina. Det är tveksamt om båten går att rädda efter branden. Ägaren, som själv inte var med på överfarten, är på väg till St Lucia.


Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line