Strövarkatamaran

 

Dubbelströvaren

strovarkattan

Nu har Sören Colbing tagit fram än ännu mer extrem naturfreakbåt. Skärgårdsströvaren som katamaran är ett komplement till enskrovarna i Skärgårdsströvarserien och en utveckling av konceptet. Miljökonceptet är själva kärnan för vad en Skärgårdsströvare står för: Lättdrivna skrov ger låg bränsleförbrukning och liten vågbildning. Tyst och sjövärdig gång. Materialet marinaluminium ger fördelar som till exempel enkelt och billigt underhåll, samt att det är återvinningsbart. Miljögodkända motorer och möjlighet att utrusta båtarna med hybriddrift eller elmotor.

Skärgårdsströvarkattan är med sina dryga nio meter i längd och nära fyra meters bredd en rymlig båt för bekväma dag- eller helgturer såväl som långfärder. Och utrymmena är stora både utvändigt och invändigt. Behagligt mjuk gång även i krabb sjögång uppnås bland annat tack vare de skarpa förskeppen. Det tåliga utförandet och ringa djupgåendet gör det möjligt att färdas i, och göra upptäcksfärder, även i grunda arkipelager. Möjligheten att med lätthet ta med kajaker och/eller cyklar ombord gör den jättespännande.

Fartområdet upp till cirka 14 knop gör att man kan göra längre dagsetapper. Och om man vill kan man dra på lite extra. Gångläget passar annars för alla farter upp till maxfarten eftersom det inte finns någon planingströskel. Vill man köra i ekonomiska och behagliga marschfarter på till exempel 6, 10 eller 12 knop går det också. Två motorer ger extra säkerhet och motorerna är placerade så att de ska vara lätta att komma åt vid service.

Med Skärgårdsströvarkattan är upplagt för att köra in mot en sandstrand, och med stävstege gå torrskodd iland, ombord igen, som en landstigningsbåt.

 

Längd, skrov: 9,10 meter

Bredd: 3,95 meter

Djupgående: 0,45 meter

Material: Marinaluminium

Vikt: Cirka 3,5 ton

Motor, standard: 2 x 40 hk (utombordsmotorer, fyrtaktare)

Fartområde: Upp till cirka 14 knop

Originalide och koncept: Sören Colbing

Design: Micael Palmgren

Sittbrunnenfilmer

Vi använder cookies.
Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.