Warning: Undefined variable $fullImagePath in /data/d/9/d9f5e442-0da4-4bd5-8585-e272bafe4841/sittbrunnen.se/public_html/plugins/opengraph/content/content.php on line 331
Segling och båtliv. - R12 köper Nimbus

R12 köper Nimbus

Stannar i Sverige

Nimbus får svenska ägare. Varken de två kinesiska konsortier som hade bjudit på bolaget eller finska Bella tog hem båtarna. Det gjorde det svenska investeringsbolaget R12, som blir ny majoritetsägare till Nimbus och Paragon. Nu har alla delar verksamheter i Nimbus-Gruppen i konkurs nu sålts till nya ägare.

Investeringsbolaget R12 har från konkursförvaltaren förvärvat bland annat Nimbus-Gruppens verksamheter i Göteborg, Mariestad och Storebro samt varumärkena Nimbus Boats och Paragon Yachts. I den nya ägargruppen ingår bland andra även den tidigare styrelseledamoten i Nimbus Fredrik Strömholm.

R12 köper också återförsäljaren Nimbus Stockholm, som ett komplement till den redan helägda försäljnings- och serviceverksamheten i Göteborg.

– Vi vill utveckla verksamheten inom Nimbus och Paragon. Vi ser stora möjligheter med tydligt fokus på segmentet 20 – 40 fot, två starka varumärken, en enda hypermodern produktionsanläggning och riktade insatser vad avser geografisk marknadsbearbetning samt med rätt kostnadskostym, säger Per Hesselmark, delägare i R12.

Nimbus kommer under en övergångsperiod att ledas av tidigare verkställande direktören Magnus Andersson.

Verksamheten i Storebro kommer dock att säljas vidare till Roger von Haugwitz, som i dag driver Lime Marine i Älvsjö, ett mindre företag som främst sysslar med vinterförvaring av motorbåtar. Haugwitz driver också ett större lönsamt företag i avloppsbranschen.

För en vecka sedan såldes en första del ur Nimbus konkursbo, småländska Ryds Båtindustri, till ett antal personer från Ryds Båtindustris tidigare ledningsgrupp.

– Genom försäljningen till R12 och den tidigare genomförda försäljningen har arbetstillfällen bibehållits och utrymme och bra förutsättningar skapats för fortsättande och utveckling av verksamheterna vid samtliga rörelsedrivande enheter i Nimbus-koncernen, säger Rickard Ström, konkursförvaltare och delägare i Advokatfirman Lindahl.

Investeringsbolaget R12 äger och utvecklar en grupp mindre och medelstora företag, bland annat underklädeskedjan Twilfit, hissföretaget Cibes Lift AB, kretskortstillverkaren NCAB, återvinningsbolaget MEWAB, rullstolstillverkaren You-Q och blomstervårdsbolaget Chrysal.


Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line