Allt strängare miljökrav på båtklubbar, marinor och båtägare är att vänta i framtiden. Flera kommuner kräver redan idag att alla båtar skall vara fria från giftiga bottenfärger. De miljövänliga alternativ som finns är ofta inte tillräckligt effektiva. Och om man inte målar båtbotten alls så dröjer det inte länge innan båten är full med havstulpaner och påväxt.

En lösning på problemet är att förvara båten på båtlyft. Då finns inte behovet av bottenmålning. Och då båten förvaras ovanför vattnet så undviks all typ av påväxt. Företaget Sunstream Boatlifts Nordic AB har sedan 2004 sålt och installerat bålyftar i hela Norden. De erbjuder bottenstående, bryggmonterade och flytande båtlyftar. De är tysta, snabba och driftsäkra. Designade för att förenkla båtägande året runt.

Smidig användning

Genom att alltid använda båtlyften så undviks påväxt helt och hållet. Därför är samtliga produkter enkla att använda och designade med användaren i fokus. Båtlyften guidar smidigt in båten på rätt plats och med en knapptryckning på fjärrkontrollen är båten i luften. Själva båtägandet som sådant blir också enklare med båtlyft. Inga tampar eller fendrar behövs vid tilläggning och båten ligger helt stilla vid ombord- och avstigning.

Spara pengar - och miljön

Att hålla båtbotten helt rent från påväxt och havstulpaner är nästan helt omöjligt om båten förvaras på konventionellt sätt i vattnet en hel säsong. Bara några få havstulpaner på skrov och drev kan göra att båten går långsammare och förbrukar mer bränsle, vilket är negativt för både miljön och plånboken. Plastbåtar tenderar också att dra åt sig vatten. Det kan vara så mycket som 3-5 procent av båtens vikt. Vilket gör att båten går tyngre i sjön och därmed får en ökad bränsleförbrukning som följd. Förutom att undvika påväxt så finns en mängd andra fördelar med båtlyft. Exempelvis kan båten vinterförvaras på lyften och på det sättet undviks dyra varvskostnader.

Mer information om Sunstreams båtlyftar finns på www.sunstreamboatlifts.se

 


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Öregrunds övärld -  Från Arholma till Örskär

Öregrunds övärld - Från Arholma till Örskär

Fritidsskepparen

Fritidsskepparen

Hafsorkesterns haverier

Hafsorkesterns haverier

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Kokkonst i kabyssen

Kokkonst i kabyssen

Segling från hela världen

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line