första våren med sittbrunnen

 

Efter sju dagar, den 7:e februari, hade Sittbrunnen 197 besökare. Det är hittills rekordet. 60-90 besökare per dag är snittet sen dess, stadigt lite mer. För någon månad sen kom Google-annonserna igång. De har tills i dag, 16:e juni, gett 58 kronor i intäkter. För sålda böcker via Bokbörsen har det kommit in 2:20 kronor. Utgifterna för domän, webbhotell och lite Googleannonser har varit har kostat sisådär tio gånger så mycket.

Sittbrunnen är ingen bra affärsidé. Det är en knäpp nöjesidé.

 

 

 

Det handlar om att ha kul. Det handlar om att njuta och drömma om havet. Segling finns det många som tävlar i, andra som tjänar pengar på. Min idé med att segla är att njuta. Samma sak tänker jag mig med den här sajten.

Diskussionsforum finns det massor av, bloggar några stycken. Båttidningar som publicerar sig på webben också.

Det jag ser framför mig är en mötesplats för nöjesseglare, som också gillar att dela med sig av erfarenheter för varandra. Hittills har det gått bra på det sättet att fler och fler har hittat hit. Det är oerhört glädjande. Min tanke är att det är viktigt att visa uthållighet, att kunna fortsätta uppdatera med artiklar och nyheter, så att besökarna blir fler och fler. Men det jag allra helst skulle vilja är att fler och fler deltar i skapandet. Kanske är det en ouppnåbar utopi, men jag är väl en naiv drömmare. Jag vill dock fortsätta att vara det. Stina Lönn och Anders Egerö är medarbetare som återkommit med bidrag. Jag vill inte ge upp hoppet om att fler vill vara med, trots att det inte finns några pengar i projektet. Precis som seglingen, är detta för nöjes skull, och ju fler som har kul tillsammans, ju roligare är det ju.

På måndag är det sommar för mig. Då sticker jag ut på en liten långsegling runt Sverige. Från Gålö i Stockholms södra skärgård, till den nya nationalparken i Kosterskärgården utanför Strömstad. Jag vet inte hur mycket jag kommer att kunna eller vilja uppdatera sajten från båten. Bredband har jag med, men begränsat med ström och bandbredd. Dock vill jag försöka lämna lite rapporter under rubriken Båtbloggen, Hafsorkestern.

Om du vill vara med, med bilder, texter eller bara tips om vad vi borde tapp, maila till

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

.

Eller skriv en kommentar här nedanför.

Niklas

 

 


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Katastrofkurs: Estonias väg mot undergång

Stockholms skärgård - de 50 bästa hamnarna

Stockholms skärgård - de 50 bästa hamnarna

Skutrigg

Skutrigg

Radarbok med AIS

Radarbok med AIS

VHF- och SRC-bok

VHF- och SRC-bok

Nytt i

Sittbrunnen på Facebook

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line