Långseglarmässa

PX seglar ut igen

Yngste soloseglaren Laura Dekker kommer till Allt för Sjön igen. Missa inte detta fenomen. På lördag 4 mars är det de ungdomarna i PX som berättar om haven. Söndagen efter ordnar Svenska Kryssarklubben ett lite mognare långseglarseminarium, med bland andra Micke Westin.

valjvinden

Laura Dekker - 14 år gammal gav sig Laura ut på sin världsomsegling som den yngsta soloseglaren någonsin. Tillsammans med sin elva meter långa ketch Guppy har hon efter världsomseglingen lagt tiotusentals sjömil bakom sig för att så småningom segla in i Nya Zeeländska Whangarei hamn. Där bor hon i dag, ombord på Guppy.

Karolina Kajan Malmek - förra sommaren seglade Karolina över Atlanten på det öppna långskeppet Draken Harald Hårfagre. Ett otroligt äventyr i vikingarnas kölvatten från Norge till Nordamerika. För Karolina började livet till havs ombord på Seglarskolans skutor i Göteborg och nu siktar hon på nya äventyr till havs.

Gabbi Evrén ­– Gabbi är styrman och seglar helst skuta till nära och fjärran kuster. Gemenskapen och samarbetet på ett segelfartyg är unikt och en viktig del av Gabbis liv.

Johannes Pettersson och Filip Larsson är kappseglare i små båtar.
 Johannes seglar Finnjolle och tog sitt första SM-guld 2015. Filip hör till Europaeliten i jolleklassen Laser.

Efter seminariet arrangeras en workshop på temat "Förverkliga din dröm!" där workshopdeltagarna får chansen att bolla sina idéer med föredragshållarna om sin framtid på havet, kanske en karriär som sjökapten, en Atlantsegling eller hur man bara kommer igång med ett båtliv.

Kim Nordlund - Moderator och seglande reporter

Lördag den 4 mars 13-17:30
Sal K-11 på båtmässan Allt för sjön, Stockholmsmässan.

Anmäl dig här!

seglalangt

Sittbrunnenfilmer