Optimistisk utmaning

Det kommer faktiskt lite segelbåtar till Älvsjö, trots bojkotten från segelbåtskartellen. Och ännu roligare är att man kan bygga sin egen klubboptimist.

Många båtklubbar har ju problem att få igång ungdomsverksamheten och här kommer en chans att börja redan på båtmässan med att hjälpas åt med att snickra ihop sin egen optimist från en byggsats, precis som alla gjorde på 60- och 70-talet. Det är seglarförbundet som står bakom den här optimistutmaningen.

Den första delen av optimist-utmaningen sker på båtmässan ”Allt för Sjön”, Stockholmsmässan, Älvsjö den 4-5 mars och 11-12 mars mellan kl. 10-18.

Då kommer upp till 30 klubbar att bygga en komplett klubbjolle att ta med hem efter byggnation. På mässan finns en utsedd byggplats för optimistbygget, där en komplett byggsats ligger och väntar på er. Även roder, centerbord, rigg och segel är inkluderat i paketet. Verktyg, lim och annat som behövs för att bygga din båt ingår och finns på plats byggplatsen.

Normalt tar det två dagar att bygga ihop en båt med lite hjälp av föräldrar med snickarkunskap. Men som hjälp på mässan finns det även kunniga båtbyggare som man kan fråga och be om hjälp vid det lite svårare momenten, men det är ni från klubben som bygger.

När optimistjollen är färdigbyggd, tar man med den hem där den skall målas och lackas. Färgleverantören Hempel sponsrar projektet med färg och nu är det upp till klubben att låta kreativiteten flöda och måla den mest spektakulära optimistjollen. Spiderman, My Little Pony eller Legofigurer, det finns inga begränsningar.

Den andra delen av optimist-utmaningen sker torsdagen den 1 juni kl 17.
Då träffas alla klubbar med sin nybygga Optimistjolle vid Sjöhistoriska Museet på Djurgården för lek och spännande tävlingar med sin jolle. Förutom segling i trevliga och lättsamma former grillas det korv och korar vinnaren av den bäst designade jollen och delar ut andra priser i tävlingen.

Anmälan och lite mer info.


Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line