Warning: Undefined variable $fullImagePath in /data/d/9/d9f5e442-0da4-4bd5-8585-e272bafe4841/sittbrunnen.se/public_html/plugins/opengraph/content/content.php on line 331
Segling och båtliv. - Hjulångaren på grund

Hjulångaren på grund

Nordevall på fel sida pricken 

Nordevall på grund

På väg hem mot Forsvik efter sitt dop i Stockholm gick hjulångaren Erik Nordevall II på grund utanför Oxelösund. Men det är inte olja som syns på kustvakningens foto. Hjulångaren drivs ju med miljövänlig ved.

Anledningen till att hjulångaren gick på grund är oklar, men det kan röra sig om dålig sikt i kombination med att båten tick på fel sida om ett sjömärke.

- Och så anföll botten båten, säger Pigge Ottefall till Norrköpings Tidningar. Han är vakthavande befäl på kustbevakningen som försöker få loss fartyget.

Orginalet sjönk 1856 vid bogsering efter en grundstötning och kopian har nu byggts av entusiaster i Forsvik för en kostnad av 75 miljoner kronor. Så vi får hoppas att det går bättre den här gången. 


Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line