Warning: Undefined variable $fullImagePath in /data/d/9/d9f5e442-0da4-4bd5-8585-e272bafe4841/sittbrunnen.se/public_html/plugins/opengraph/content/content.php on line 331
Segling och båtliv. - motorn i bitar

motorn i bitar

motorn exploderade, Penta bryr sig inte

På väg hem från Skagen sprang Kim Heglunds motor i bitar utan förvarning. Nu är han besviken på servicen från Volvo Penta.

Med en motor som är fyra år gammal, hade jag tänkt att de skulle hjälpa till med en ny motor, antingen på garanti, eller försäkring, men ingen bryr sig om att ta sig an fallet. Det är som att slåss mot väderkvarnar, säger Kim Heglund till Seilas.no.

- Den 12 maj sattes kursen mot Åsgårdstrand och starten för årets höjdpunkt, Helly Hansen Skagen-seglingen. Motorn gick felfritt ända till starten och bortsett från att vi tjuvstartade så blev det en fin segling. Lördag 15 maj satte vi kurs hem mot Norge, först för segel, men senere på kvällen för motor längs svenska kusten, norr om Grebbestad. Vi fortsatte för motorn på insidan av Koster.

Då small det utan någon förvarning. Vi förstod genast att detta var någonting allvarligt. Nere i motorrummet såg vi att det hade sprutat olja och det fanns metallbitar utspridda under motorn och oljefilter. Det hade gått som en projektil in i sidan av väggen och jag kunde sticka fingret rätt in i motorblocket. Jag kollade när vattennivån ganska snabbt och kände hela motorn och körde runt för läckor, men lyckligtvis båten var fortfarande tät, säger Heglund.


Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line