Kalmarmässa 24:e

Båtprylar i Kalmar 24:e maj

Båtbranschen har haft några tuffa år, men det stoppar inte arrangörerna för Kalmar Båtmässa.

– Vi kör på som vanligt, men har i år valt att fokusera på båttillbehör och annat som hör båtlivet till. Vi har även en mindre avdelning med begagnade båtar. Dessutom har vi som vanligt en massa roliga vattenaktiviteter. Båtlivet lockar många och vi vet att mässan har många besökare som ännu inte har tagit steget att bli båtägare, berättar Maria Sampson, som är projektledare för Kalmar Båtmässa.

Hon arbetar för fullt med de sista förberedelserna för årets mässa, som pågår i Kalmar Gästhamn mellan den 24 och 26 maj.

– Vi är en stor projektgrupp med personer från marina företag, båtklubbar, restauranger med mera. Alla är otroligt engagerade och tillsammans får vi ihop ett väldigt brett program. På Kalmar Båtmässa kan du ena stunden se en spännande räddningsinsats eller susa fram i en RIB-båt för att i nästa stund få goda råd om hur du vinterförvarar din båt, berättar Maria.

Några av årets nyheter på Kalmar Båtmässa:
I Tullhamnen håller rederier och fartygsägare öppet hus. Här kan du kliva ombord på båtar av väldigt olika slag och få svar på dina frågor.

Kustbevakningen visar upp sitt nya kombinationsfartyg KBV 033, som är hela 52,1 meter långt, 10,7 meter brett och 26 meter högt.

På lördagen kl. 11 går Triator City Sailing av stapeln. Evenemanget består av en serie kappseglingar på korta banor i hamnområdet. Fyra stycken C55:or med jämbördig utrustning finns till deltagarnas förfogande.

Speedcats erbjuder prova-på-aktiviteter med flyboards (flyg som en fågel och dyk som en delfin), speedcats (som gokart på vattnet) och SUP (Stand Up Paddleboard, vilket är en kombination av vågsurfing och kajak).

En avdelning med försäljning av begagnade båtar. Fram till den onsdagen den 22 maj går det att anmäla att du har en båt att sälja. Antalet platser är dock begränsat.

Sittbrunnenfilmer