Våldsamt i Kalmar

Kemikaliebekämpare, stridsbåtar och helikopter

på båtmässan i Kalmar 24-26 maj

Kustbevakningen gästar Kalmar Båtmässa den 24–26 maj. De kommer att visa upp sitt stora kombinationsfartyg, KBV 033, som är hela 52,1 meter långt, 10,7 meter brett och 26 meter högt.

Fartyget kan ta hand om större volymer olja, nödbogsera och släcka bränder till sjöss. Det är dessutom specialanpassat för att kunna assistera vid kemikalieolyckor till sjöss. Benämningen kombinationsfartyg innebär att fartygen tjänstgör som miljöskydds- och övervakningsfartyg med alla de uppgifter som Kustbevakningen har idag, till exempel sjötrafik- och miljöövervakning samt gräns-, fiske-, tull- och poliskontroller till sjöss.  

Vid Kalmar Båtmässa kommer besökarna även att kunna titta närmare på två stridsbåtar från Marinbasen i Karlskrona. Andra uppvisningar görs bl.a. av Repslagarbanan i Karlskrona, som visar hur man slår rep, Sjöräddningssällskapet, som gör en räddningsuppvisning med helikopter, och Deepwater Vision, som visar sin undervattensrobot.  

Kärnan i Kalmar Båtmässa är alla utställare, som visar det senaste inom båtar och tillbehör. Men som vanligt har vi också en massa kringaktiviteter för hela familjen. Det kommer att finnas något både för den erfarne båtägaren och för den som ännu inte har tagit steget till båtköp. 

Maria Sampson, projektledare, 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Sittbrunnenfilmer