Granseglingshelg

Seglarsnacket i helgen

Seglarhelgen hos Gransegel i Nacka var en ganska trevlig tillställning, för den som ville prata segling eller lära sig lite om hur man riggar båten, gör sitt eget polardiagram eller bara ville veta hur det är att segla till Sydpolen eller Island. Intressantast var, tyckte jag, Odd Lindqvists miniworkshop om vad man gör när någon ramlat överbord, även om det delvis var en insäljning av den nya vidareutvecklade Hansalinan.

Troligen återkommer ämnena redan nästa vecka i Gustavsberg, och sen på båtmässorna till våren i Göteborg och Älvsjö. Om det nu blir några segelbåtar i Älvsjö, mässkriget verkar ju vara i full gång.

- Den nya mässan i Gustavsberg arrangeras av segelbåts företag som vill ha ett evenemang under vintern nu när Scandinavian Boatshow är nedlagd. Vi önskar dem all lycka, men vi är inte inblandade, vi är inte det i alla mässor, svarar Sweboats vd Mats Eriksson undvikande på frågan varför de inte är medarrangörer i Gustavsberg.

Enligt vad som i alla hast aviserats från Gustavsberg, kommer de ju att konkurrera med Allt om Sjön några dagar i mars. Upplagt för mer bråk....

 

 

 

 

Sittbrunnenfilmer

Vi använder cookies.
Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.