Fler segelbåtar på Öppet Varv 2017 än 2016

Magnus Rassy satsar nu på att slå ut Sweboats Marstrandssatsning i slutet på sommaren. Nu berättar han att Öppet Varv kommer att ha fler utställda segelbåtar 2017 än 2016.

- Detta befäster än en gång Öppet Varvs ställning som Skandinaviens största segelbåtsmässa. Segelbåtar från minst sju olika nationer kommer at visas upp. Också på tillbehörssidan ser bokningsläget bra ut med ett mycket brett sortiment med båt­utrustning och kringtjänster. Öppet Varv är den enda mässan i världen där man kan se hur båtbyggeri går till.

Några nyheter för 2017

För allmänhet och utställare kommer även efter officiell stängningstid för mässan finnas öppet för varm och kall mat och dricka med fullständiga rättigheter mitt i hamnen i en karibisk bar med riktiga palmer. Krögare blir välrenommerade Kalaskockarna. Det kommer att finnas fem restauranger som har öppet både under öppettiderna för Öppet Varv och på kvällen efter. En är på området för Öppet Varv och fyra i dess närhet. Fyra av restaurangerna har fullständiga rätt­igheter

Dessutom görs det en klart avgränsad del av hamnen för fräscha begagnade premiumbåtar, utställda av professionella mäklarfirmor. Där har Båtagent, Navark, XLNT Yachting, Knape Marin och Hallberg-Rassy Deutschland GmbH anmält sig hittills.

Ännu en förbättring är att all mässverksamhet på Orust koncentreras till en hamn: Ellös. Alla som bygger båtar i trakten visar upp sina båtar i Ellös, vilket är enklare och bättre för både besökare och utställare. Därmed heter evenemanget inte längre Öppna Varv utan Öppet Varv.

För båtförsäljare kommer det att erbjudas lån av kontor för att sitta i lugn och ro och prata båtäffär med köpintressenter.

Minst tre världspremiärer

Redan nu står det klart att det i år kommer att finnas minst tre världspremiärer på Öppet Varv. Vilka dessa blir är dock ännu så länge hemligt och offentliggörs senare.

Extremt höga betyg för Öppet Varv

Besökare fick 2016 frågan hur man betygsätter evenemanget. 1 är sämsta möjliga och 5 bästa möjliga. Resultatet blev 4,9. Utställare fick samma fråga och resultatet blev 4,7. Dessa siffor är så vitt känt de bästa betyg för en båtmässa som någonsin getts. Besökare fick frågan om man anser Orust är en bra plats för mässan. Svaret blev till 100 % ja.

Öppet Varv hålls i Ellös på Orust den 25-27 augusti 2017.

www.oppetvarv.se

www.facebook.com/oppetvarv

www.instagram.com/oppetvarv


Se också de här artiklarna:

Sittbrunnens bokhandel är öppen

🔍 Vättersnipor och råbockar

🔍 Vättersnipor och råbockar

Genvägsboken

Genvägsboken

Fritidsskepparen

Fritidsskepparen

Långedragsjullar

Långedragsjullar

Furusundsleden - Stockholm till Söderarm

Furusundsleden - Stockholm till Söderarm

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line