Nattskift i Ellös

Segelbåtar på export.


Nu börjar det röra på sig även med segelbåtsförsäljningen. På grund av ökad efterfrågan, växlar nu Hallberg-Rassy upp delar av produktionen till att vara igång 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan, under begränsad tid.

- Exakt hur många båtar vi har i order avslöjar vi inte, men jag kan säga så mycket att det är tydligt mer än för ett år sedan, bättre än på många år, berättar Hallberg Rassys VD Magnus Rassy för Sittbrunnen.  Båtarna har sålts i hela världen, Sverige är bara en viktig nation.

- Jag tror det är flera samverkande faktorer som styr att det går så mycket bättre nu. En är det osäkra politiska läget i Sverige, som gör att svenska valutan tappar i värde, vilket kortsiktigt är bra för oss som producerar i Sverige och exporterar.

- Det andra är att begagnatmarknaden av den typ av båt vi talar om, som är mellan 1-7 år gamla, är i princip dammsugen. Man får i princip välja mellan en tio år gammal båt och en ny. Det gynnar oss. Sedan är det väl så att man kan vänta länge, men inte hur länge som helst med att köpa ny båt. Det finns en form av uppdämt behov.

- Vi är idag 116 personer i koncernen, hälsar Magnus Rassy.

Sittbrunnenfilmer

Vi använder cookies.
Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.