TV4 seglar upp

Kappsegling i Fyran

Segling på TV tar sig mer och mer. Efter Hamnens mässändningar kliver TV4 sport in som mediapartner till Whyshore Yachting & Marketing. Tillsammans ska de följa tre Cuper med kappsegling, från tidig säsongsstart i maj och avslut mitt inne i Stockholms City på Riddarfjärden i september.

TV4 Sport ska under det kommande sommarhalvåret sända 14 halvtimmeslånga avsnitt, på onsdagkvällar kl 20:00. De första 6 avsnitten varje vecka från mitten av maj till midsommar (veckorna 2025). Efter ett uppehåll under juli fortsätter sändningarna med ytterligare 8 avsnitt varje onsdag från början av augusti till slutet av september.

Sändningarna på TV4 Sport kommer att följa samtliga kappseglingar i Volkswagen X35 Cup, Audi Dragon Cup och SeaCart 26 Multi Cup. Avsnitten blir resultatinriktade med reportage från kappseglingarna, presentationer av båttyperna, och även fördjupningar med presentationer av teamen, personporträtt, midseason roundup samt beskrivningar av Americas Cup.

”Det är fantastiskt kul att TV4 Sport skapar en plattform för de seglingsintresserade. Att kunna följa kappsegling på nära håll, att äntligen kunna följa segling på hemmaplan som vilken fotbollsserie som helst är helt unikt! Det här kommer utveckla vår sport mycket, och har stor betydelse för de aktiva seglarna att få presentera sin sport mot publik och företag. Kappsegling är mycket miljöanpassat och passar i bra in i framtiden.” säger Klabbe Nylöf, VD på Whyshore.

För tre år sedan sände TV4 och TV4 Sport Volvo Ocean Race, och det är först nu som seglingssporten får ett riktigt seglingsmagasin igen.

”Vi har letat efter ett bra format för att kunna göra segling på ett intressant sätt. Med kombinationen av Volkswagen X35 Cup, Audi Dragon Cup och SeaCart 26 Multi Cup finns nu förutsättningarna att skapa ett spännande TVmagasin som innehåller både bredd och initierade fördjupningar, säger Andreas Odén, exekutiv producent på produktionsbolaget Monday.

Sittbrunnenfilmer

Vi använder cookies.
Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.