Finhelg för nybåtsköp

Diva_34_2017.jpgTack vare den löst sammanhållna spontana organisatiionen Segelbåtar i Sverige väntar en toppenhelg i Ellös nu 11-12 maj och igen 18-19 maj.. Fler nya båtar samlade samtidigt har inte setts i Hallberg-Rassy hamnen sedan Sweboat valde Marstrand före Ellös för två år sedan. Ännu fler ska finnas i Gustavsberg.

 

Förutom Halberg-Rassys tre senaste i Ellös, kommer du att kunna se Bavaria 34 och Bavaria 37, CR 380, Diva 34, Sun Odyssey 41 D och Sin Odyssey 419, Hanse 315 och Sweden Yachts 40.

Arrangemanget har körts tidigare vid samma tid, men då med Henån som bas i Väst. Att köpa båt på våren brukar inte locka lika mycket som på hösten, valet görs ofta inför säsongen. Men blir utdelningen god nu, finns kanske chans att fler segelbåtar kommer till Öppet Varv i augusti.

För oavsett lojaliteter och fenomenet följa strömmen, är sålda båtar det som räknas och får båtföretagen att överleva. Och även om Öppet Varv domineras av Hallberg-Rassy, är det som namnet säger, öppet för alla. Plus den gamla regeln gäller: Ju fler båtar, desto bättre chans att jämföra vad du kan få för pengarna.

Curt Gelin

 

Hanse 315.jpg

Hanse 315 är en liten kalasbåt att segla, pigg och kvick. Inredningen har gjorts om sedan den lanserades och piffats till. Foto: Hanse Yachts

SY40-87.jpg

Sweden Yachts 40 har ny huvudman i Sweden Yachts Group och är kvintessensen av hur en påkostad cruiser var när den kom. Foto: Dan Ljungsvik

 

 

 

Sittbrunnenfilmer

Vi använder cookies.
Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.