vakt

Åren går fort och Kullaviks Hamndag har hunnit bli en kär tradition. På Nationaldagen klockan 12 – 15 firas femårsjubileet med massor av aktiviteter i Kullaviks Hamn, belägen allra längst norrut i Halland:

– Utöver det sedvanliga programmet blir det i år också premiär för vår egen swimruntävling, avslöjar Hamndagsgeneralen Ingemar Nordlund, som har bråda dagar med förberedelserna.

 

pelle

– Det är härligt att se den stora uppslutningen i hamnen, som verkligen är Kullaviksbornas naturliga samlingspunkt, säger Mats Pegelow, ordförande i Kullaviks Hamn ekonomisk förening.

Som vanligt vankas under Kullaviks Hamndag en trevlig blandning av aktiviteter för alla åldrar, under ledning av konferencieren Erik Gullbransson. Han underhåller också med sång och musik tillsammans med The Orchestra Big Band. Både Sjöräddningen och Räddningstjänsten finns liksom Kustbevakningen och Polisen, med sin Båtsamverkan, på plats och visar upp sina verksamheter, så länge de inte är tvungna att ge sig iväg på akut utryckning. Westgiötha Gustavianer svarar för exercis och salut, och Triumfglass egen maskot Glasse bjuder barn i alla åldrar på svalkande glass. Kullaviks Hamn bjuder på nationaldagsbakelser, och för den som är hungrigare än så grillar KKKK de speciella hamnburgarna. Restaurang PIR, som premiäröppnade i fjol, håller förstås också öppet, och där kan firandet fortsätta hela kvällen.

– Ambitionen är att erbjuda en skön blandning av aktiviteter för alla åldrar, kommenterar Ingemar Nordlund.

Ute på piren dansas det även zumba, och längs bryggorna upprepas fjolårets krabbfiskesuccé. Den imponerande 65-fotaren Celeste av Solent kommer seglande direkt från Azorerna, och de lokala Andunge-entusiasterna visar upp sina vackra flytetyg. Dessutom finns det nya spännande båtkonceptet Nautus 7.50 på plats med tre fina visningsbåtar:

optimist

– Vill man själv prova på jollesegling eller kajakpaddling så går det också bra, berättar Ingemar Nordlund, som gläds speciellt åt folkfestens stora nyhet för året.

– I år får Kullavik sin egen swimruntävling under Hamndagen!

Swimrun är en sport som ökar snabbt i popularitet, och som namnet antyder växlar deltagarna mellan löpning och simning i ett och samma lopp, utan uppehåll emellan. Kullaviks Havsbastuförening arrangerar under Hamndagen Kullavik Swimrun, med löpning och simning runt Kyviken och Korshamn. Behållningen från Kullavik Swimrun kommer att skänkas till Barncancerfonden.

 sup

Fakta Kullaviks Hamndag

6 juni 12 – 15 i Kullaviks Hamn.
Arrangeras av Kullaviks Hamn ekonomisk förening, i samarbete med Kullaviks Kanot & Kappseglingsklubb och Kullaviks Havsbastuförening.
I år firas femårsjubileum!
Fullmatat program för alla åldrar.
Alla är välkomna!

 

Mer information lämnas av Hamndagsgeneralen Ingemar Nordlund på 072-316 07 21.

Titta också gärna på vår hemsida www.kullavikshamn.se

 


Sittbrunnens bokhandel är öppen

VHF- och SRC-bok

VHF- och SRC-bok

Sven Barthel på Sillö

Sven Barthel på Sillö

Förarbevis för vattenskoter

Förarbevis för vattenskoter

Furusundsleden - Stockholm till Söderarm

Furusundsleden - Stockholm till Söderarm

Ankarliv

Ankarliv

Segling från hela världen

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line