Sittbrunnskniv

Dyr och fin

kniv

Skrämmande många seglare har odugliga knivar i sina sittbrunnar, påstår knivfirman Seacutr. Knivarna är rostiga, och sitter knappt fast i sina läder- eller plastfodral av dålig kvalité. I en nödsituation är det a och o att ha en pålitlig kniv om man snabbt måste skära loss en tamp.

- Jag sökte efter en bra kniv och fodral som kunde fästas snyggt säkert och lättillgängligt på relingen i sittbrunnen men kunde inte hitta någon bra lösning. Därför utvecklade jag en egen produkt. Jag tillverkar dessa fodral för hand och säljer till seglare och andra båtägare, säger konstruktören och designern Björn Williamsson.

Knivlösningen kallad Seacutr har ett säkerhetsfodral som gör att kniven sitter fast ordentligt, samtidigt som att det är lätt att dra upp kniven i en nödsituation. Kniven kan monteras vertikalt, horisontellt eller upp och ner. Den fästs på pushpit, med medföljande fäste.

Seacutr är tillverkad av termoformad Kydex som är resistent mot de flesta kemikalier, är mycket dimensionsstabil och har hög slagstyrka. Fodral och kniv finns i orange eller svart. Kniven kostar 764 kronor ink moms och frakt och beställs på www.seacutr.se

Läcker, men lite dyr för en kniv tycker jag. Själv köper jag en rostfri morakniv på Biltema för 39 kronor och tejpar fast den med eltejp på pushpit.

Men filmen om hur man monterar Seacutren på pushpitpinnen är obetalbar. Inte bara skruvmejseln skulle vila på havets botten om han försökt göra om det där konststycket i en båt:

Sittbrunnenfilmer

Vi använder cookies.
Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.