Det sa bara plopp!

plopp

- Vad var det som ramlade i, sa Nils när vi slog i 3 sekundmeter.

Så småningom tittade vi upp i masten och såg att den nya bluetoothvindmätaren var borta. Plopp sa det när hela paketet med solcell och batteripack plumsade i. Det sjönk bra i alla fall, det var väl det enda bra med det testet.

 

https://youtu.be/mMHHHJZzYjw

SailTimer lät ju som en helt fasntastisk app, som skulle kunna visa precis när det är dags att slå, i realtid. Bara det att man behövde en vindmätare till den också. Alltså beställde jag en sån trådlös manick för några tusen. Monterade den på vindexens fäste och lyckades få igång den.

Efter lite pill gick det faktiskt att få den att leverera värden till iPadens app. Men hur man skulle använda appen begrep jag aldrig, antingen är den bara väldigt ointiutiv, eller också fungerar den inte. Jag såg båtens position och värdena på vindmätaren.

app

Men innan jag hann provsegla föll mätaren av. Den gick av, som syns på bilden högst upp, i sin egen led, alltså inte i det fäste jag hade låtit specialtillverka.

Jag hann dock använda den som vindex några dagar, och kunde konstatera att den inte var helt överens med min Raymarine vindmätare.

Det är väl bara att konstatera att det är konstigt att man lägger ner så mycket energi på att ta fram bluetoothutrustning och programmera en app, när allt bara är skräp.

Niklas Krantz

Se också de här artiklarna:

Sittbrunnens bokhandel är öppen

🔍 Vättersnipor och råbockar

🔍 Vättersnipor och råbockar

Fritidsskepparen

Fritidsskepparen

Från tio år med Vindfält

Från tio år med Vindfält

Landkrabbans seglarskola

Landkrabbans seglarskola

Bortom horisonten

Bortom horisonten

Sittbrunnen på Facebook

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line