Snyggaste antennen

Lars Thrane, grundaren av Thrane & Thrane A/S, har startat en ny verksamhet med tillverkning av navigationsprodukter som har den absolut senaste tekniken, högsta noggrannheten och den i särklass snyggaste designen på marknaden i ett nytt bolag, Lars Thrane A/S.

Första produkt att lanseras är en mycket liten, kompakt s.k. Navigation Referens Unit (NRU) LT-1000 enhet med stor kapacitet att ta emot och förmedla en mängd information som behövs för att navigera korrekt. Produkten är ett alternativ till gyro och GPS-kompass för fritids- och arbetsbåten men med fler funktioner.

NRU LT-1000 enheten har 12 noggranna sensorer för att mäta:

Kursen (True heading)
Magnetisk kurs
Kurs över grund
Fart över grund
Lufttryck
Temperatur i realtid
Pitch och roll
Positionen via 72-kanals GNSS (från de tre positioneringssystemen GPS/GLONASS/BeiDou) samt med SBAS (satellitbaserat) system.

LT-1000 enheten uppfyller de standardiserade krav och certifikat som krävs för global maritim navigationsutrustning och enheten har CE och FCC godkännande. Informationen från LT-1000 ges via NMEA 0183 / NMEA 2000. Den är designad och konstruerad för det extremt krävande och hårda klimatet ute till sjöss och klarar av temperaturer från -40⁰C to +55⁰C (-40⁰F to +131⁰F). Strömförsörjning 9-40 VDC.

Listpris inkl. moms 8.965:-.

Lars Thrane har alltid varit en pionjär och har nu, precis som tidigare, utvecklat en produkt med enastående prestanda i ett mycket litet, snyggt format. Redan nu finns prototyper för fler produkter som kommer lanseras under våren 2016. Bland annat en extremt liten elektronisk kompass och en 72-kanals GNSS antenn.

Sittbrunnens bokhandel är öppen

Fritidsskepparen

Fritidsskepparen

Radarbok med AIS

Radarbok med AIS

Jag ville inte dö, jag ville leva

Jag ville inte dö, jag ville leva

Långedragsjullar

Långedragsjullar

VHF- och SRC-bok

VHF- och SRC-bok

Sittbrunnen på Facebook

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line