SeaSea stoppar båtsmansstol efter norgelarm

Det var norska Seilas som igår slog larm om båtsmansstolen från SeaSea som gick sönder när Geir Wöiens son gungade ut över vattnet. Den dagen var han bara en meter upp, så det gick bra. Dan innan hade han varit 12 meter upp i masten.

Stolen som säljs av Seasea, både i Norge och Sverige har nu stoppats för försäljning. Den är av det italienska märket TREM och enligt butiken har samma sak hänt en gång tidigare.

Kristofer Nyberg, marknadschef på SeaSea i Sverige meddelar Sittbrunnen att:

- Vi har beslutat att stoppa försäljningen av en båtsmansstol från Trem efter att en av våra kunder i Norge uppmärksammat oss för ett fel på produkten, säger Kristofer Nyberg på Seasea Sverige till Sittbrunnen.

"Beslut om säljstopp kommer som en omedelbar följd av våra rutiner gällande säkerhetsprodukter.

På den norska kundens båtsmansstol syntes det tydlig att en den inte var korrekt sydd i en förstärkning. Vi har omedelbart plockat bort produkten från våra hyllor i alla våra butiker och skickat dem för kontroll.

Vi har inte hittat någon båtsmansstol hos oss med samma fel. Vi har naturligtvis kontaktat den italienska leverantören Trem och väntar på deras reaktion.

Om någon av våra kunder som köpt en båtsmansstol hos oss känner sig osäker så tveka inte att kontakta din närmsta butik så skall vi kontrollera produkten."

 

Sittbrunnens bokhandel är öppen

Bortom horisonten

Bortom horisonten

Skutrigg

Skutrigg

Med floran i båten

Med floran i båten

Hafsorkesterns haverier

Hafsorkesterns haverier

Slusshandboken

Slusshandboken

Sittbrunnen på Facebook

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line