Karatehelg

Mingel och karate

Helgen 9-10 tycks bli en tuff helg för alla över vintern strandsatta seglare. På västkusten bjuder Stina Jansson, Niklas Axhede och Åke Fredriksson in till ett fullspäckat seglarmingel i Stenungssund. Missa inte att anmäla er till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. om ni vill få plats på föreläsningarna. För övernattning, boka direkt av Stenungsbaden (med koden SAIL).

I Stockholm blir det karatesegling hos Gransegel i Nacka, med utställare från Liros, Harken, Teufelberger, Gill, Onedesign, Benns, Nexus och Stockholms Seglarförbund, m fl.

Förklaring:
Ett globalt uppträdande bland strandsatta seglare. Oavsett om det är en hamnnära bar eller pub i San Francisco, Southhampton Sydney eller Sandhamn så är beteendet detsamma: Med parallella händer lätt vinklade kan man se grupper av människor bearbeta upplevda händelser från seglarnas vardag.

 

Dialog exempel:
"Här kom jag (vänster hand) och här låg du (höger hand). Du försökte trycka upp mig (höger hand närmar sig vänster), men jag slog och (vänster hand vrids vinkelrät mot höger…) och gick för om dig (…och passerar framför höger hand).

 

Ursprung
Den enkla förklaringen till uppkomsten av fenomenet är att det ser ut som kampsporten karate. Dock finns det envisa källor som påstår det motsatta. Att självförsvarskonsten karate uppstod första gången vi protestförhandlingar vid den stora japanska regattan Yakitori Open 1453 när Fre-Dorik Lofsan och Obi-Ben An-Lee inte kunde enas om en rundningssituation och det hela urartade till handgemäng. Detta har dock inte kunnat historiskt vederläggas.

Fre 8/11 12,00-18,00 därefter seglarpub.
Lör 9/11 10,00-18,00
- Var ? Ryssviksvagen 2, Nacka
- Hur ? Buss från Slussen till hållplats Finntorp centrum.
- Bil - se karta.
Parkering på Ryssviksvägen ner mot Nacka båtklubb.

Ta en öl eller ett glas vin med dina seglarkompisar i vår seglarpub.
Korv med bröd, läsk till barnen och kaffe serveras under hela öppettiden till självkostnadspris, samma gäller ölen i seglarbaren fredag kväll.

Evenemanget på Facebook

Sittbrunnenfilmer