Kalmarmässa i maj

Snart vår i Kalmar

kalmar

Det blir båtmässa i Kalmar också, i år den 24–26 maj. På bara två år har mässan blivit etablerad, förra året kom 25 000 personer.

– Vi är den enda båtmässan längs ostkusten och det märks att vi finns i folks medvetande. Numera väntar inte utställarna på att vi ska kontakta dem, de ringer själva och bokar utställningsplats, berättar Maria Sampson, som är projektledare för Kalmar Båtmässa sedan starten.

På Kalmar Båtmässa hittar besökarna inte bara prylar. Kring montrarna i Kalmar Gästhamn anordnas också aktiviteter och upplevelser för familjen. Här kan du följa med på en tur med RIB-båt eller se hur Sjöräddningssällskapet arbetar vid en räddningsinsats.

– En ny utställare som det är spännande att kunna välkomna är Speedcats – Gocart på vatten. I deras monter kommer besökarna att kunna prova på riktigt fartfylld båtracing! Speedcats är uppblåsbara katamaraner som har mer kraft i förhållande till sin vikt än en Ferrari. Företagsidén föddes i Kapstaden, där man tävlar med dessa båtar under namnet Thundercat Racing. Tävlingen finns även på andra platser i världen under andra namn, berättar Maria Sampson.

Sittbrunnenfilmer

Vi använder cookies.
Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.