Kryssarklubben tappar Utklippan

Klippan blev för dyr

utklippan

Kryssarklubben släpper nu Utklippan som uthamn – hyresvärden Statens Fastighetsverk vill ha dubbelt så mycket betalt, vilket inte klubben kan acceptera, uppger nätupplagan av På Kryss.
Men är inte någon fara att hamnen stängs av för seglare i sommar, säger ansvarig person på Fastighetsverket.

Förhandlingarna har skett under en längre tid. Kryssarklubbens kanslichef Per Berkhuizen berättar att Statens Fastighetsverk som äger ön vill ha dubbelt så mycket i arrende som klubben betalar nu, från 100 000 kronor till 200 000 kronor:

- Vi kan inte arrangera företagsevent och snabba ribbturer på Utklippan för att kunna betala mer in arrende; det är inte vad Kryssarklubben ska syssla med. Vi har skött gästhamnen bra och det vill vi fortsätta göra, säger kanslichef Per Berkhuizen, som också säger att gästhamnen går jämnt ut och att Kryssarklubben inte tjänar några pengar på detta.

Men Blekingekretsen hyr fortfarande den gamla fyrvaktarbostaden direkt av FSV under 2011 och huset står som vanligt öppet hela sommaren. Framöver kan dock hyresvärden bli den nye arrendatorn till ön, vilken är tanken ska ta hand om alla byggnader och service på ön.

- Vi är kvar och fortsätter vår verksamhet på ön, säger Lars Möller som är Blekingekretsens ordförande.

Sittbrunnenfilmer

Vi använder cookies.
Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.