Krogen brann upp på Fejan

– Det är sorgligt byggnadsminnesmässigt. Krogen var byggd på sent 1800-tal, och den var inne på sin 21:a säsong och så tog det slut så här. Det är tragiskt för alla, framför allt för de som driver den idag, säger fiskaren Olle Sjöblom till Sveriges Radio. Det var han som för över tjugo år sedan grundade krogen.

Det var på onsdagsmorgonen som en förbipasserande slog larm om rökutveckling från krogen i Stockholms norra skärgård. I morse stod det klart att själva konferensanläggningen och vandrarhemmet på Fejan har klarat sig. Det är  Fejans Krog, den gamla likboden nere vid vattnet, som tyvärr är helt utom räddning. Hela anläggningen, som är en gammal karantänanstalt från 1892, ägs av Skärgårdssiftelsen.

Polisen kommer inte att utreda brandorsaken närmare då det mest sannolika är att det är ett elfel i kylrummet som orsakat branden.

– Vi misstänker inget brott och ser ingen anledning att inleda någon förundersökning i det här läget, säger Antoni Ballarin, stationsbefäl vid Norrtäljepolisen till Nottelje Tidning.
Krögaren David Mattson säger att han kommer att bygga upp krogen igen, men i sommar lär det inte bli lätt att servera sedglare och vandrarhemsgäster.


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Ett år utan skor

Ett år utan skor

Radarbok med AIS

Radarbok med AIS

Öregrunds övärld -  Från Arholma till Örskär

Öregrunds övärld - Från Arholma till Örskär

Nautisk uppslagsbok

Nautisk uppslagsbok

Sven Barthel på Sillö

Sven Barthel på Sillö

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line