Hem till byn

Efter att ha huserat under Nötesundsbron, hos Nord West, kommer nu Najad hem till Henån på Orust. I mellantiden har här byggts Americas Cup-båtar och reparerats en och annan segelbåt. Men nu skriver de glada köparna av konkursboet så här:

"Lidköpings Båtsnickeri AB har i dagarna köpt Najad av Runo Gillholm. Förvärvet innebär att produktionen av Najad flyttar hem till Henån på Orust och det varv som ursprungligen byggdes för produktion av Najads båtprogram.

Verksamheten återvänder till sitt ursprung i sällskap med en stabil och långsiktig ägare. En ägare som satsar på att återigen, med genuint lokalt hantverkskunnande, producera exklusiva segelbåtar i Sverige för en internationell marknad.

Det är för oss otroligt roligt att kunna meddela en positiv nyhet på en hårt utsatt båtmarknad. Genom köpet av Najad kompletteras vårt befintliga båtprogram av SwedeStars båtar med ett av marknadens kanske mest välrenommerade varumärken.

Processen med att producera Najad påbörjas omedelbart. Ambitionen är att med en kombination av befintliga produktionsresurser i Lidköping och med hjälp av den stora erfarenhet av Najadbåtar som finns i Henån kunna vara på plats med minst en Najad redan i januari vid mässan i Düsseldorf. Leverans av de första båtarna är planerad till maj 2014.

Sammantaget finns genom köpet nu riktigt goda förutsättningar för att bygga en stark och stabil verksamhet med SwedeStar och Najads båtprogram. Förvärvet finansieras helt med egna medel och vi investerar på lång sikt. Med Najad kommer både stora möjligheter och stort ansvar. Målet är inte att bygga flest båtar utan att bygga bäst båtar. Efter en tid av osäkerhet är det med stor stolthet vi kan säga att Najad nu är i hamn.

Ambitionen är att tillsammans med lokala underleverantörer ta tillvara den goda båtbyggartradition som finns i Sverige för att producera det främsta utbudet av exklusiva serietillverkade segelbåtar. I första kontakter med återförsäljare och båtklubbar i Europa har mottagandet varit otroligt positivt. Affären bemöts även mycket positivt internationellt från konstruktörssidan.
“We are happy to hear that the NAJAD brand and boats are under new ownership. With SwedeStar, we hope to see NAJAD in good hands that understand the product and will bring it back to its original strength within the Swedish boat building industry. We look forward to continue the fruitful cooperation we have had in the past with the new owners now.” säger Torsten Conradi, CEO, Judel/Vrolijk & Co

I god samverkan med säljaren har vi redan fått en bra start.

”Det känns mycket tillfredsställande att vi genom denna säljprocess tillförsäkrat lokal produktion av Najad. I vår strävan efter att hitta en långsiktig köpare föll det avgörande beslutet på köparens genuina segelbåtskompetens”,
säger säljaren Runo Gillholm vid Gillholms Marina.

Är det något som du funderar över eller vill tipsa om så kontakta oss gärna.


Med vänliga hälsningar,
Håkan Bengtsson
Manager Lidköpings Båtsnickeri / SwedeStar
073-985 88 10
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lidköpings Båtsnickeri AB startade omkring 1990 och är ett komplett båtsnickeri baserat vid Kinneviken som utvecklar och producerar SwedeStars båtprogram. Båtarna säljs i 8 länder. Lidköpings Båtsnickeri AB har även producerat Omega 42 och Overseas 40 samt arbetat som underleverantör till Hallberg Rassy och Nimbus. Omsättningen 2012 var 8 miljoner kronor. Lidköpings Båtsnickeri AB ägs till 80% av Hexiron AB.
Modellprogrammet består idag av: Swedestar 370 och 415 samt försäljning av Tarac 33.
Mer information på www.swedestar.se och www.lidkopingsbatsnickeri.se"


Sittbrunnens bokhandel är öppen

VHF- och SRC-bok

VHF- och SRC-bok

Hafsorkesterns haverier

Hafsorkesterns haverier

Ett år utan skor

Ett år utan skor

Sven Barthel på Sillö

Sven Barthel på Sillö

Jag ville inte dö, jag ville leva

Jag ville inte dö, jag ville leva

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line