Nimbus i konken

Kört för Nimbus....

nimbus
Motorbåttillverkaren Nimbus har gått i konkurs. Konkursansökan gäller bolagen Nimbus Boats Holding, Nimbus Boats, Storebro Bruks, Ryds Båtindustri och Nimbus Produktion i Mariestad.
 
"Koncernens huvudlångivare har den 1 juli sagt upp bolagets krediter och styrelsen har konstaterat att det inte finns förutsättningar att bedriva rörelsen vidare", skriver Nimbus i ett pressmeddelande.
Nimbus har den senaste tiden bland annat arbetat med att effektivisera produktionen och utveckla nätet av återförsäljare.
"Det har dock visat sig att detta inte varit tillräckligt relativt den mycket kraftiga nedgången i efterfrågan som drabbat hela industrin", skriver Nimbus.
Cirka 200 personer berörs av beslutet, skriver gp.se. Som mest hade Nimbus, med huvudkontor i Göteborg, 600 anställda men de senaste tre åren har förlusterna varit omfattande, cirka 400 miljoner kronor.
Båttillverkaren ägs sedan 2006 av riskkapitalbolaget Altor.
Under våren har styrelsen och ägarna i samförstånd med bankerna försökt hitta nya investerare, utan att lyckas.
"Det är djupt beklagligt att bolaget hamnat i denna situation och det är styrelsens förhoppning att Nimbus kommer kunna fortleva samt att denna process skall falla så väl ut som möjligt för kunder, anställda och leverantörer", skriver bolaget.
Konkursansökan omfattar inte Nimbus Boats Stockholm/NIMAX Marina.
 

Sittbrunnenfilmer

Vi använder cookies.
Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.