Nu kommer Hallberg-Rassy 370 med en helt ny design.

Hallberg Rassy370sailplan

Den nya modellen ersätter inte någon annan modell utan lägger sig mellan 340 och 400. Nya 370 erbjuder en stor sittbrunn med dubbla rattar och dubbla roder, för optimal kontroll och säkerhet, som på alla andra aktuella Hallberg-Rassymodeller. Det går att få ett demonterbart sittbrunnsbord eller ett stort och rejält fast bord med fällbara bordsskivor i högglanslackad teak. Båten erbjuds med både bog- och häckpropellrar, en nyhet för denna båtstorlek. Däcksdräneringen mynnar som vanligt ut under vattenlinjen för undvikande av smutsränder på skrovsidan.

Mahogny eller ek

Inredningen är generös och luftig och erbjuds i klassisk khaya-mahogny eller ljus europeisk ek. Vid entrén finns en rejäl toalettavdelning med våtgarderob samt separat dusch med akrylglasväggar. Pentryt är stort och förutom den toppmatade och inredda kylen går det för första gången i den här storleksklass att få en frontmatad kyl och dessutom en toppmatad frys i arbetsbordssitsen. Alternativt kan en frontmatad kyl bytas mot diskmaskin. Mitt emot pentryt ligger ett arbetsbord med sits och dold elpanel.

Salongen är 2,04 m lång och har dubbla skylights för ljus och ventilation. Skrovfönstren i ögonhöjd är i härdat glas för styrka och reptålighet. På styrbordssidan kan man välja traditionell rak soffa eller de utomordentligt bekväma Hallberg-Rassy-fåtöljerna, en nyhet för den här storleksklassen. För om fåtöljerna finns en extra bar med flaskställ. I förskeppet kan man välja mellan en 2,04 m koj hela vägen ut till bordläggningen med sits, två byråer och garderob, eller en mittkoj, också den med sits, byrå, garderob och mycket förvaringsutrymme. Akterkabinen har en luftig 2,04 m dubbelkoj, förvaringsutrymmen, avläggningsyta, sits och garderob.

Storskotet på rufftaket

Seglingsmässigt ska båten ge både komfort och seglingsglädje. Riggen är smidig och lätthanterlig. Självslående fock är en option. Nytt för den här storleksklassen är att storskotssystemet ligger för om vindrutan, ur vägen för sittbrunnens aktiviteter. Nytt är även att fockskotskenan ligger uppe på rufftaket för ännu effektivare höjdtagningsförmåga.

Förtitt på Öppet Varv 2025

Första exemplaret av nya Hallberg-Rassy 370 kommer att vara i produktion för allmän beskådning under Öppet Varv den 22-24 augusti 2025 och kommer att segla under hösten 2025.

https://www.hallberg-rassy.com/sv/batar/hallberg-rassy-400


Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line