I mitten av december kunde ´Shogun 43 sjösättas och provseglas. Planen enligt Shogun Yachts pressmeddelanden var egentligen att ha första exemplaret klart hösten 2021. Men Rosättra Båtvarv som bygger, hann inte när beställningarna på Linjett 39 kom och beställaren/finansiären Mats Bergryd fick vänta ett år. Han har fått skroven för ytterligare två 43:or, där nr 2 ska segla hösten 2023 och nr 3 eventuellt 2024.

Nr 1 som seglades nu i december saknar inredning, Rosättra har vintern på sig att bygga klart, först i maj ska 43:an premiärvisas och då på den flytande mässan i Ancora. Dit har varvet tänkt att segla, vilket kan bli ett bra test.

 seglar7Shoguns talesperson Cecilia Jansson säger så här om planerna:

" Vi håller på att bygga skrov 02 och 03, det stämmer, men vi har inte gått ut med när de kommer segla. Det finns externa faktorer som kan påverka och därför går vi inte ut med några löften om deadline på seglingsdatum. Det är möjligt skrov 02 seglar efter sommaren, men vi önskar att det inte offentliggörs. Skrov 3 är inte planerad för att segla i sommar. Planen är att sjösätta skrov 01 igen i april och segla ner båten till mässan i Tyskland i maj för premiären. Sedan ska vi visa den på olika event under sommaren och hösten. Skrov 01 kommer segla i sommar."

Priset på Shogun 43 är 10,5 miljoner kronor. I gengäld får bitna ett bygge helt i kolfiber, inklusive mast och segel. Samtidigt är Shogun 50 osåld, båten annonseras ut hos mäklarfirman Berthon för 949 000 € + moms - ca 13 miljoner kronor.

Mats Bergryd har likväl ångan uppe och har fler planer med sitt Shogun Yachts.

- I samarbete med Rosättra båtvarv och Vaxholms Komposit ska vi bygga upp en småskalig produktion av prestandabåtar för familjesegling, och ta fram en ny modell vart annat till vart tredje år som vänder sig till ett segment där det inte finns några riktigt bra alternativ att välja på. Vi håller redan på att ta fram specifikationerna för vår tredje modell.

seglar3

seglar4

seglar5

seglar6

 

 


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Skutrigg

Skutrigg

Den sista idioten är inte född än

Den sista idioten är inte född än

Förarbevis för vattenskoter

Förarbevis för vattenskoter

Furusundsleden - Stockholm till Söderarm

Furusundsleden - Stockholm till Söderarm

Öregrunds övärld -  Från Arholma till Örskär

Öregrunds övärld - Från Arholma till Örskär

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line