Legendariske båtjournalisten Curt Gelin avslutar nu sitt engagemang i Sittbrunnen och Curres Blogg. Anledningen är oenighet om bevakningen av konkursen av Arconabolaget Sail Yard.

Jag kom i kontakt med Curt Gelin i samband med testerna för Årets Segelbåt, som han gjorde för Båtmässan i Göteborg. Ett par år filmade jag testerna och la ut på Sittbrunnen. 2015 började Curt blogga på Curres Blogg, som publicerades via Sittbrunnen. Han har också bidragit med tester och båtnyheter på nyhetssidorna i Sittbrunnen.

När jag fick reda på att varvet Sail Yard i Uddevalla gått i konkurs publicerade jag konkursförvaltarens beskrivning under rubriken ”Arcona och Najad i konkurs”.

Detta kunde naturligtvis tolkas som att Arcona Yachts AB och Najad Yachts AB gått i konkurs, vilket var fel. Däremot var både Arcona och Najad inblandade i konkursen, eftersom moderbolaget Orust Quality Yachts AB äger både Arcona, Najad och produktionsvarvet Sail Yard, som hade försatts i konkurs av ägaren.

Jag justerade rubriken efter kritik på Facebook och uppdaterade artikeln med fakta från Bohuslänningen, som tycks ha varit enda media i Sverige som uppmärksammat konkursen, dock bakom betalvägg. Nästa dag fick jag kontakt med OQY:s vd Fredrik Malmkvist och kunde uppdatera texten och rubriken ännu bättre. Jag la dessutom ut en rättelse av rubriken på Facebook.

Curt var dock inte nöjd och meddelade att han inte längre vill medverka i Sittbrunnen. Det beklagar jag, för han har varit en stor tillgång på sajten.

I vissa kommentarer har jag anklagats för ”clickbaits” för rubriken. Det har inte varit avsikten. Men jag kan konstatera att våra svenskproducerade segelbåtar väcker starka känslor, vilket märkts både på intresset och kritiken. Och det är väl bra.

Sittbrunnen är dock ett helt igenom hobbyprojekt och ingen tjänar en spänn på några klick.

Niklas Krantz

Curt Gelin har fått ovanstående text för att kommentera eller ge synpunkter. Så här svarar han:

”Nix. Nämn inte mig i nån som helst förklaring eller i Sb nånsin! Maken till vårdslös rubriksättning och halsstarrighet har sällan setts.”


Nytt i

Segling från hela världen

Sittbrunnen på Facebook

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line