Kanalen upp

{jumi [jumi/sjogras2.html]}

Lite sjögräs på kölen är väl inte så farligt, om det nu inte är för att man ska komma först till Göteborg efter en värlsdomsegling. Kolla in den här operationen av Martin och kineserna.

På måndag, ungefär, beräknas de komma till huvudstaden. Sittbrunnen livesänder ankomsten från infartsboj 33, strax före Älvsborgsbron.

Flottan i Volvo Ocean Race var i morse halvvägs genom Engelska kanalen på väg mot depåstoppet i Haag. Martin Strömberg och Dongfeng Race Team hänger med i täten tillsammans med Team Brunel och MAPFRE – huvudkonkurrenterna om andraplatsen i tabellen.

– Det har varit fullt upp med segling nära land och med att hålla koll på strömmar och tidvattnet. Men vi har hängt med bra och vi vill ha en bra position när vi når Haag, säger Martin Strömberg.

Båtarna lämnade Lorient, Frankrike, i tisdags kväll och har nu tagit sig lite mer än halvvägs till Haag där de kommer att göra ett kort depåstopp. Därifrån fortsätter de till Göteborg på lördag – den båt som anländer till Haag först får också starta spurten till Göteborg först.

Båtarna har legat väldigt tätt sedan starten. Med starka strömmar och tidvatten i Engelska kanalen har det varit ett taktiskt spel de senaste två dygnen. I kanalen finns dessutom banavgränsningar som båtarna inte får segla i och nu har fältet delat upp sig. Fyra båtar har valt att segla söder om en banavgränsning medan Dongfeng Race Team, Team Brunel och MAPFRE – som alla tre slåss om en plats på prispallen, valt att segla norr ut, närmare Storbritannien.

Team SCA låg under morgonen på sjätte plats, strax bakom Abu Dhabi Ocean Racing.

De två klungorna kommer inte att mötas förrän de närmar sig Haag och det återstår att se vilket lag som drar det längsta strået. Båtarna beräknas nå Haag i morgon.


Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line