människor

HR säljer i Korea

Säljer Orustbåtarna i Korea

En seglare med smak för fina båtar blir nu Hallberg-Rassys återförsäljare i Korea. Han KIM, Koreas yngsta jordenruntseglare, ser verkligen fram emot att driva Hallberg-Rassys försäljning i Korea.

- Jag föll för Hallberg-Rassys båtar vid första ögonkastet. Den vackra designen och det fina träarbetet är i perfekt samspel med det robusta utförandet.

Efter att ha seglat mer än 65 000 nautiska mil är Han en av de mest erfarna havskappseglarna i Korea. Han är en välmeriterad seglare och har som första korean deltagit i Rolex Sydney Hobart Yacht Race 2015, seglat Clipper Round the World Race under 2015-16 samt samlat ihop en helt koreansk besättning som deltog i Rolex Sydney Hobart Yacht Race 2016. Han arbetar också aktivt som en rådgivare åt den koreanska regeringen för att ta fram idéer som främjar segling och utvecklar den marina branschen.

Han KIM arbetar för Gin-A Co. Ltd, som är en av de ledande aktörerna inom den marinindustrin i Korea, samt för Sportizen som marknadsför sporter och aktörer på den Koreanska marknaden. ”Det kan verka som en annorlunda kombination men med bra marknadsföring blir seglingsintresset större, både inom racing och fritidssegling som då naturligt genererar ett behov för fler båtar. Allt jag behöver göra då är att förse marknaden med de bästa båtarna”, säger Han.

Han är delägare in en Hallberg-Rassy 42 och använder den för att segla bland de ca 3600 öarna som finns sydost om Koreas kust samt för att delta i lokala regattor. Just nu planerar han för att delta i Arirang Yacht Race med sin Hallberg-Rassy 42. Racet, som är IRC klassat, går mellan Korea och Japan med en distans på 120 nautiska mil

Duell seglingsdirektör

Marie Björling Duell ny förbundsdirektör på Svenska Seglarförbundet

MarieBjrlingDuell 1Det blir Marie Björling Duell som tar över rodret på Svenska Seglarförbundet (SSF). Henne primära uppdrag blir att utveckla SSF:s verksamhet mot visionen ”Svensk segling – tillgänglig för alla”.

- Det ska bli fantastiskt roligt att få jobba med svensk segling och visionen ”Svensk segling – tillgänglig för alla”. Svenska Seglarförbundet är ett väl fungerande förbund med erfarna och kompetenta medarbetare, som jag ser fram emot att få jobba tillsammans med. Som elitseglare är det förstås en dröm att få denna möjlighet och jag skall göra mitt yttersta för att utveckla svensk segling på bästa, säger Marie Björling Duell.

Maries CV, inom seglingsvärlden, är imponerande. Åren efter millennieskiftet var hon i det närmaste oslagbar på matchracingarenorna runtom i världen. Fyra år i sträck toppade hon världsrankingen överlägset. Marie har sex VM-medaljer, varav den senaste är ett silver från 2009. Sedan 2013 har hon varit styrelseledamot i Svenska Seglarförbundet som elitansvarig/utbildningsansvarig.

Yrkesmässigt har Marie en bred grund. Hon är certifierad mental/idrottspsykologisk rådgivare och är legitimerad sjuksköterska och barnmorska. Hon har arbetat både inom sjukvården, medicinsk teknik och läkemedel med fokus på försäljning, utbildning, ledarskap. Marie har haft både personal- och verksamhetsledande positioner. Närmast kommer hon från Kompetenshamnen där hon arbetat med utveckling av individer och verksamheter, inom både idrott och näringsliv.

- Det är med stor glädje jag konstaterar att vi lyckats knyta till oss Marie som ny förbundsdirektör i SSF. Marie är, med sin bakgrund och erfarenhet, mycket kompetent att vidareutveckla SSF, säger Anders Selling, ordförande i SSF.

SSF:s nuvarande förbundsdirektör, Stefan Rahm, lämnar sin tjänst i samband med årsmötet 18 mars. Exakt datum när Marie Björling Duell tillträder är ännu inte bestämt.

Stina blir VD

Nu tar hon över!

Stina

Nu händer det saker på Beckholmen, och mer lär det bli. Stina Jansson som i några år jobbat som lärare på den expansiva Sjöskolan går in som ägare och ledare. Sjöskolan har sin tyngd i yrkesutbildningar men deras fritidsutbildningar är både bra och fullbelagda. Och eftersomn Stina alltid är full av energi ska det bli väldigt spännande att se vad som händer. Hemma i Göteborg kommer det alldeles säkert att röra på sig. Sittbrunnen önskar lycka till!

Läs mer: Stina blir VD

Stefan Rahm byter stol

Sportdirektören blir klubbdirektör

Svenska Seglarförbundets förbundsdirektör och sportchef, Stefan Rahm, lämnar förbundet efter tolv år, för att bli ny klubbdirektör på Kungliga Svenska Segelsällskapet (KSSS).

- Det ska bli fantastiskt kul att komma till KSSS som är en väl fungerande klubb som levererar så mycket spännande och med en otrolig bredd, roliga och utvecklande läger, träning och ÅF Offshore Race. KSSS vill vara världsledande och det sporrar mig. Det är ett mål som jag vill jobba mot, säger Stefan.

Läs mer: Stefan Rahm byter stol

Båtflaggan

Mannen bakom båtflaggan.

Håkan Hallberg sköter om hamnen i Visby. En stridbar hamnfogde som just har lyckats rädda det utomordentliga gästhamnskontoret från att bli bryggeri. Men han är också seglare och mannen bakom den allt vanligare båtflaggan. En flagga som faktiskt inte är någon svensk flagga. Och som man alltså inte måste ta ner klockan nio på kvällen, t ex.

Kommentera och delaBåtflaggan

Linda långseglar

Förebild och instruktör

Linda Lindenau är nog den kvinna som gjort mest för att få ut sina medsystrar i segelbåt. Från det att hon gav sig ut med barnen på långsegling och skrev en bok om det, har hon tränat och utbildat massor med kvinnor i segling, i Sverige och Medelhavet. Hennes elever organiserar i dag kvinnoseglingar och kvinnoeskadrar.

Nu ska hon ge sig ut på långsegling igen, med kvinnliga besättningar till Söderhavet och tillbaka. Runda Tahiti och ner till Patagonien på Sydamerikas sydspets. Jag träffade henne på Rhodos där hon har sin medelhavsbas som blir utgångspunkten för det nya äventyret, som startar om någon vecka.

Läs mer: Linda långseglar

Sittbrunnenfilmer

Vi använder cookies.
Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.